Jandarmeria, despre protestul poliţiştilor: Facem apel la respectarea legii

Numărul maxim de persoane care pot participa la un protest a fost depăşit, miercuri, avertizează Jandarmeria Bucureşti. Angajaţii din poliţie, din penitenciare şi militarii rezervişti protestează de la ora 10.00 în Capitală.

994 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria, despre protestul poliţiştilor: Facem apel la respectarea legii

Jandarmeria, despre protestul poliţiştilor: Facem apel la respectarea legii

„Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria Capitalei asigură măsurile de ordine şi siguranţă publică la această manifestaţie. Deşi numărul maxim de participanţi permis de cadrul normativ în vigoare a fost depăşit, facem apel către organizatori să respecte atât prevederile legale privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cât şi pe cele privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, transmite Jandarmeria Capitalei.

De asemenea, jandarmii le recomandă tuturor participanţilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, să manifeste înţelegere faţă de măsurile de siguranţă luate, să adopte un comportament civilizat şi să respecte indicaţiile jandarmilor.

Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, aşa cum a fost adoptată în forma ei iniţială.

„Angajaţii din poliţie, penitenciare şi armată nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci solicită respectarea legilor, aşa cum au fost adoptate în Parlament, de către aceleaşi partide politice care formează actuala coaliţie de guvernare (PSD-PNL-UDMR). Practic, politicienii trebuie să-şi respecte deciziile şi să elimine arbitrariul şi discriminarea în ceea ce priveşte aplicarea legii salarizării şi pe cea a pensiilor militare. Organizaţiile sindicale au transmis amendamente la legea bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii şi eliminarea discriminărilor pentru personalul şi pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, au transmis protestatarii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici