Jandarmerie: 15 susţinători ai minorităţilor sexuale, ridicaţi după un protest la Ambasada Rusiei

Cincisprezece susţinători ai minorităţilor sexuale au fost ridicaţi şi duşi la Poliţie, vineri, după un protest desfăşurat faţa Ambasada Rusiei din Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

175 afișări
Imaginea articolului Jandarmerie: 15 susţinători ai minorităţilor sexuale, ridicaţi după un protest la Ambasada Rusiei

Jandarmerie: 15 susţinători ai minorităţilor sexuale, ridicaţi după un protest la Ambasada Rusiei (Imagine:Arhiva Mediafax Foto)

Manifestanţii au protestat faţă de o lege adoptată în regiunea Sankt Petersburg din Rusia, care interzice propaganda homosexualităţii, lesbianismului, bisexualităţii şi transgenderismului (LGBT).

Potrivit lui Enache, jandarmii i-au avertizat pe manifestanţi să părăsească zona, deoarece protestul nu era autorizat de Primăria Capitalei. Totodată, manifestanţilor li s-a comunicat "modalitatea în care pot intra în legalitate".

"Protestatarii au refuzat să se legitimeze şi să ia act de cele puse în vedere de jandarmi, motiv pentru care au fost conduşi la secţia de poliţie", a mai spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale ACCEPT au declarat pentru MEDIAFAX că nu au fost printre organizatorii evenimentului. Protestul din faţa Ambasadei Rusiei a fost anunţat, de joi, pe mai multe site-uri destinate minorităţilor sexuale.

Potrivit unor reprezentanţi ai Ambasadei Rusiei, nu a fost solicitată intervenţia forţelor de ordine şi nu s-au luat măsuri speciale.

O nouă lege, adoptată în martie în regiunea Sankt Petersburg, interzice "propaganda pentru sodomie, lesbianism, bisexualitate sau transsexualitate", amenda pentru cei care încalcă această lege ridicându-se până la 17.000 euro, a relatat cotidianul american The Washington Post.

Vitali Milonov, cel care a introdus legea în legislativul regiunii, a declarat, potrivit cotidianului american, că doreşte să apere "valorile ruseşti tradiţionale" de influenţa negativă a Vestului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici