Jandarmii îi caută stăpân lui Şarlatan, un cal de 18 ani din Detaşamentul de Cavalerie

Jandarmeria Română anunţă că îi caută un stăpân lui Şarlatan, un cal de 18 ani care a făcut parte din Detaşamentul de Cavalerie, dar căruia vârsta nu ii mai permite să participe la misiunile de ordine publică.

438 afișări
Imaginea articolului Jandarmii îi caută stăpân lui Şarlatan, un cal de 18 ani din Detaşamentul de Cavalerie

FOTO Jandarmeria Română

Potrivit Jandarmeriei Române, Şarlatan are aproape 18 ani, face parte din rasa Cal de Sport Românesc şi are un temperament vioi şi este bine supus dresajului, fiind o rasă adaptată echitaţiei.

Acesta a participat la misiuni dintre cele mai dificile, dar şi la competiţii naţionale de obstacole organizate de Federaţia Ecvestră Română, la unele dintre ele reuşind să se claseze chiar pe podium. Ani la rând a făcut parte din Detaşamentul de Cavalerie care a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Naţională a României.

„Acum prietenul nostru necuvântător are nevoie de noi prieteni. Deşi nu şi-a pierdut supleţea şi nici cadenţa, vârsta nu ii mai permite să participe la misiunile de ordine publică. Încercăm să îi găsim o nouă casă, pe cineva care să îl adopte şi să îi ofere protecţie şi prietenie”, arată jandarmii

„Am uitat să vă spunem un detaliu important: răspunde la numele de Şarlatan. Aţi zâmbit, nu-i aşa? Ştie să profite de neatenţia stăpânului şi să fure din buzunar morcovii pregătiţi tot pentru el. Dar un lucru e sigur: nu a înşelat niciodată afecţiunea şi încrederea pe care am reuşit să ni le dăruim reciproc în cei 18 ani de prietenie”, au adăugat aceştia pe pagina de Facebook a instituţiei, unde au postat şi imagini cu Şarlatan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici