Jandarmii îşi comemorează sâmbătă eroii căzuţi la datorie în timpul Revoluţiei din 1989

Un ceremonial militar şi religios, urmat de depunerea de coroane de flori, pentru comemorarea eroilor martiri jandarmi care şi-au pierdut viaţa în Revoluţia din 1989, va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, la Monumentul Eroilor Jandarmi de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni.

422 afișări
Imaginea articolului Jandarmii îşi comemorează sâmbătă eroii căzuţi la datorie în timpul Revoluţiei din 1989

Jandarmii îşi comemorează sâmbătă eroii căzuţi la datorie în timpul Revoluţiei din 1989

Jandarmii proveneau din Unitatea de Transmisiuni de la Câmpina şi au fost trimişi să apere aeroportul, după ce fuseseră lansate zvonuri cu privire la producerea unor atacuri terestre şi aeriene, conform unui comunicat al Jandarmeriei Române.

„La Otopeni a fost deschis focul asupra acestora, iar 37 de jandarmi, ofiţeri, subofiţeri, elevi şi militari în termen şi-au pierdut viaţa”, menţionează sursa citată.

La ceremonial vor lua parte cadre din conducerea Jandarmeriei, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Asociaţiilor de revoluţionari şi veterani de război şi membri de familie ai eroilor martiri.

Ceremonialul se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Unităţii Speciale de Gardă şi Protecţie Instituţională Jandarmi Bucureşti.

În data de 23 Decembrie 1989, aproape 40 de militari şi opt civili au fost ucişi în masacrul de la Otopeni.

În acea zi, militarii de la o unitate din Câmpina au fost trimişi să întărească paza aeroportului din Capitalp. Forţelor de ordine care asigurau paza aeroportului li s-a comunicat că vor fi atacaţi de terorişti. Astfel, soldaţii au fost întâmpinaţi cu foc deschis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici