Jandarmul clujean agresat înaintea meciului U - CFR spune că tinerii au vrut să-l omoare

Jandarmul clujean agresat înaintea meciului Universitatea - CFR Cluj, care are nevoie de aproape trei luni de îngrijiri medicale, a declarat, marţi, că tinerii care l-au bătut au premeditat bătaia, vrând chiar să-l omoare deoarece au realizat că vor fi recunoscuţi din imaginile pe care el le filma.

11 afișări

Jandarmul Gabriel Oşan a spus, la o întâlnite avută cu ziariştii la Spitalul Militar Cluj, unde a fost transferat, că persoanelor care l-au atacat le era teamă că vor fi recunoscute după imaginile pe care le filma, după care vor fi sancţionate sau pe numele lor se vor întocmi dosare penale.

În opinia jandarmului, tinerii care l-au bătut merită pedepse cu închisoarea, pentru că nu doar l-au agresat, ci au avut tendinţa de a-l omorî.

"Încadadrea agresorilor, respectiv vătămare corporală şi ultraj, este corectă, deoarece una este să te lovească şi alta este ideea de a te elimina", a declarat Oşan.

Jandarmul a adăugat că i-a mai filmat pe agresorii lui şi la alte meciuri. "Chiar pe cei care m-au lovit îi cunoşteam din ziua precedentă, pentru faptul că erau în faţă la Casa de Cultură a Studenţilor, au fost în incidentele din Piaţa Unirii, au devastat. După ce am primit lovitura în cap, câteva secunde bune, mi-am pierdut conştiinţa, mi-a revenit, am dat să mă ridic, să mă prind de gard, după care am primit o lovitură cu piciorul şi nu mai ştiu decât când am fost ajutat în parc să mă urc în maşină", a declarat jandarmul, care a adăugat că fiul său, în vârstă de 12 ani, care a văzut imaginile în care el era agresat a suferit "un şoc".

De asemenea, Oşan a făcut apel la ziarişti să adopte o atitudine, deoarece pot fi agresaţi în timp ce filmează evenimentele. "Sub culorile unui club, indiferent dacă e U, CFR, Dinamo, Steaua, se adună acei huligani, care nu se pot manifesta numai dacă au o zonă", a spus Oşan, transmiţându-le agresorilor săi că ar trebui să "conştientizeze ceea ce au făcut".

Jandarmul a fost transferat, marţi, la Spitalul Militar, după ce a stat 12 zile la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Cluj.

Paul Adrian Stanciu (18 ani), Tivadar Tolja (19 ani ), F.T.C. (16 ani), toţi trei din Cluj-Napoca şi Ioan Horaţiu Cătălina, din Cugir, au fost reţinuţi de poliţişti după vizionarea imaginilor filmate de jurnalişti şi de jandarmul agresat, în timpul incidentelor care au avut loc la meciul Universitatea - CFR Cluj, trei fiind acum arestaţi, iar unul primind interdicţia de a părăsi localitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici