Japonezii vor să-şi schimbe stilul de muncă, după tragedia suferită de un tânăr care a lucrat 3 luni fără măcar o zi liberă

În Japonia, familia unui medic de 26 de ani care s-a sinucis din cauza suprasolicitarii a decis să vorbească, pentru a schimba din temelii sistemul: „Avem nevoie de o revoluţie culturală”.

56906 afișări
Imaginea articolului Japonezii vor să-şi schimbe stilul de muncă, după tragedia suferită de un tânăr care a lucrat 3 luni fără măcar o zi liberă

Junko Takashima, mama lui Shingo Takashima, cel care s-a sinucis la vârsta de 26 de ani

Shingo Takashima a murit după trei luni fără pauze şi 200 de ore suplimentare. Autorităţile de inspecţie a muncii din Japonia au confirmat că un medic în vârstă de 26 de ani s-a sinucis în urmă cu un an din cauza stresului cauzat de surmenaj, în special peste 200 de ore suplimentare lucrate într-o lună.

Acest lucru a fost dezvăluit de membrii familiei medicului, Shingo Takashima, pentru CNN. Potrivit avocaţilor familiei, Takashima a lucrat peste 207 ore suplimentare în luna anterioară morţii sale şi nu şi-a luat nicio zi liberă în trei luni, după cum a stabilit organul de inspecţie guvernamental competent, care a atribuit sinuciderea tânărului medic condiţiilor de muncă în spitalul în care lucra în oraşul Kobe.

Cu toate acestea, Centrul Medical Konan a negat acuzaţiile. „Nu recunoaştem să-i fi impus sarcini excesive de muncă”, a declarat Eisei Gu, şeful spitalului, citat de The Ashay Shimbun.

Potrivit spitalului, Takashima a început să lucreze ca rezident în aprilie 2020 şi lucra ca specialist din aprilie 2022, cu scopul de a deveni gastroenterolog. Ancheta a stabilit apoi că decesul său a fost o vătămare profesională indusă de orele lungi de lucru, evidenţiind presiunile imense exercitate asupra lucrătorilor din domeniul sănătăţii.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Bunăstării, Japonia s-a luptat de mult timp cu cultura suprasolicitarii, angajaţii din diverse sectoare denunţând orele suplimentare, presiunea din partea supraveghetorilor şi respectul faţă de companie.

Familia lui Takashima a decis să vorbească despre sinuciderea fiului său, astfel încât să încerce să producă o schimbare în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici