JK Rowling şi soţia premierului britanic demarează o campanie pentru orfanii din România

Scriitoarea JK Rowling şi soţia premierului britanic, Sarah Brown, se vor implica într-o campanie de strângere de fonduri pentru copii orfani din România care trăiesc în condiţii inumane.

1 afișare
Imaginea articolului JK Rowling şi soţia premierului britanic demarează o campanie pentru orfanii din România

JK Rowling şi soţia premierului britanic demarează o campanie pentru orfanii din România

Cele două femei au lansat o campanie publică în urma fotografiilor care îi prezentau pe orfanii români ţinuţi în cuşti în aşa-numitele centre sociale din România, scrie publicaţia britanică, relatează cotidianul The Sun în ediţia electronică.

Copiii prezentaţi în aceste fotografii sunt în majoritate abadonaţi sau suferinzi de boli fizice şi mentale, o mare parte dintre ei fiind ţinuţi în cuşti în condiţii îngrozitoare.

Premierul britanic Gordon Brown, care se va întâlni miercuri la Londra cu omologul său român Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut României să ia măsuri în domeniul protecţiei copiilor după aderarea acesteia la UE în 2007. Soţia premierului britanic va purta în paralel discuţii cu Ioana Tăriceanu, potrivit The Sun.

Planul Londrei este de a ajuta autorităţile române să abordeze problemele din sistemul de sănătate care conduc la astfel de dizabilităţi. Premierul britanic îi va declara omologului său român că doreşte, de asemenea, să susţină eforturile de prevenire a abandonului copiilor în spitalele româneşti.

"Aceasta este o problemă faţă de care Sarah şi JK manifestă un interes deosebit. Ele sunt recunoscătoare Guvernului român pentru dorinţa sa de a se angaja într-o discuţie serioasă în această privinţă", a declarat o sursă din cadrul Cabinetului premierului britanic.

JK Rowling a demarat o acţiune de caritate pentru a strânge fonduri pentru copii români la care a participat donând o sumă substanţială.

În 1991, în România erau peste 47.000 de copii abandonaţi de familiile sărace, scrie The Sun, adăugând că situaţia s-a îmbunătăţit între timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici