Jucăriile zgomotoase ar putea afecta auzul copiilor

Jucăriile frumos colorate, care scot diferite zgomote sau chiar cântă, create special pentru a fi pe gustul copiilor mici şi perfecte pentru un cadou de Crăciun, ar putea cauza deficienţe de auz dacă nu sunt folosite corespunzător, susţin cercetătorii.

1 afișare
Imaginea articolului Jucăriile zgomotoase ar putea afecta auzul copiilor

Jucăriile zgomotoase ar putea afecta auzul copiilor

Potrivit Reuters, cercetătorii au descoperit că nivelul de sunet a mai mult de o treime din cele 17 jucării muzicale examinate în cadrul studiului ating peste o sută de decibeli - un nivel de sunet echivalent cu cel emis de o drujbă sau de un metrou.

"Unele jucării zgomotoase, dacă copiii le-ar ţine lângă ureche doar pentru câteva minute, le-ar putea afecta auzul pe termen lung", a declarat Jeff Carroll, de la Universitatea din California, care a condus echipa de cercetare.

Însă el a subliniat că toate jucăriile testate sunt inofensive dacă sunt corect folosite, el adăugând că părinţii trebuie să-şi supravegheze copii, mai ales pe cei mici, atunci când se joacă cu acestea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici