Judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, ridicată de DNA pentru şantaj şi corupţie sexuală

O judecătoare de la o secţie civilă a Curţii de Apel Craiova a fost ridicată de procurorii anticorupţie, miercuri, şi adusă la sediul central al DNA, pentru a fi audiată în legătură cu infracţiuni de şantaj şi corupţie sexuală, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

3055 afișări
Imaginea articolului Judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, ridicată de DNA pentru şantaj şi corupţie sexuală

Judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, ridicată de DNA pentru şantaj şi corupţie sexuală (Imagine: Shutterstock)

Potrivit surselor citate, magistratul este Carmen Mladen, de la Secţia comercială a Curţii de Apel Craiova. Aceasta întreţinea raporturi sexuale cu diverşi oameni de afaceri sau înstăriţi, despre care avea cunoştinţă că sunt căsătoriţi, au mai spus aceleaşi surse.

După consumarea raporturilor sexuale, judecătoarea le pretindea acestora sume de bani sau foloase, pentru a nu divulga detalii de natură să afecteze căsniciile respectivelor persoane.

Judecătoarea ar fi pretins sume mari în valută, mai spun sursele citate. În ultimul caz, la care procurorii DNA au şi intervenit, ar fi fost vorba despre 5.000 de euro pretinşi de la un lichidator judiciar pentru a nu dezvălui amănunte din relaţia lor extraconjugală.

Carmen Mladen este audiată de procurorii anticorupţie, urmând ca aceştia să decidă dacă o reţin sau dacă o vor cerceta în libertate, cu interdicţie.

Ea va fi prezentată, joi, Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, au mai spus aceleaşi surse.

În legătură cu acest caz, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat publicităţii următorul comunicat:

"În baza art. 42 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 95 alin. (1) lit. a )din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat azi, 13.06.2012, reţinerea şi arestarea preventivă judecătoarei Mladen Elena Carmen din cadrul Curţii de Apel Craiova-Secţia a II a civilă.

Solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a  fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie /Unitatea Centrală, pentru presupuse fapte de şantaj".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici