Judecătoarea Elena Turcu a cerut pensionarea

Judecătoarea Elena Turcu, preşedintele Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa, implicată, anul trecut, într-un accident rutier în urma căruia a fost acuzată că ar fi condus în stare de ebrietate, a cerut pensionarea, solicitarea urmând să fie luată în discuţie, miercuri, de CSM.

27 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Elena Turcu a cerut pensionarea

Judecătoarea Elena Turcu a cerut pensionarea

Cererea Elenei Turcu, judecător cu grad de curte de apel, preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa, se află pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În data de 7 mai 2007, judecătoarea Elena Turcu a fost oprită de un echipaj al Poliţiei Rutiere Dâmboviţa după ce a fost implicată într-un accident rutier uşor. Magistratei i s-au prelevat probe de sânge, iar medicii legişti au stabilit că aceasta avea în momentul accidentului o alcoolemie în sânge de unu la mie. Astfel, judecătoarei i s-a întocmit dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate.

Ulterior, acuzarea a închis dosarul judecătoarei, iar procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au dispus, în 4 decembrie 2007, neînceperea urmăririi penale şi în cazul poliţiştilor - subinspector Marius Marin, agent şef Sorin Mutu şi agent Alexandru Mihai Simion -, acuzaţi de magistrată de abuz în serviciu.

Soluţia dată de Parchet în cazul poliţiştilor a fost contestată de Elena Turcu, dosarul ajungând, în urma unor cereri de strămutare, la Curtea de Apel Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici