Judecătoria Buzău nu va funcţiona în Galleria Mall. Va fi organizată altă licitaţie pentru sediu

Judecătoria Buzău nu va funcţiona în Galleria Mall din oraş, după ce comisia din cadrul instanţei a respins această variantă, luată în calcul iniţial în urma evaluărilor a cinci oferte, licitaţia pentru găsirea unui spaţiu nou urmând să fie reluată în cel mai scurt timp.

310 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Buzău nu va funcţiona în Galleria Mall. Va fi organizată altă licitaţie pentru sediu

Judecătoria Buzău nu va funcţiona în Galleria Mall; va fi organizată altă licitaţie pentru sediu /(Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Buzău, Leontin Drăgulescu, oferta depusă de centrul comercial Galleria Mall a fost respinsă de comisia din cadrul instanţei, deşi iniţial, în urma evaluării altor patru oferte, fusese luată în calcul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste condiţii, licitaţia pentru găsirea unui nou spaţiu unde Judecătoria Buzău să îşi desfăşoare activitatea va fi reluată în cel mai scurt timp posibil.

”Se va umbla şi la condiţii în sensul că se va delimita mult mai precis zona în care trebuie să fie amplasată clădirea având în vedere că au existat discuţii şi pe această temă. Practic, zona în care va trebui să fie amplasată Judecătoria va fi una centrală, delimitată clar pe anumite străzi fără a se ţine neapărat seama de zonele fiscale stabilite de Primărie”, a declarat judecătorul Leontin Drăgulescu.

De asemenea, Drăgulescu a explicat că reprezentanţii Judecătoriei Buzău fac demersuri la Ministerul Justiţiei pentru a se mări suprafaţă care ar trebui închiriată şi implicit suma alocată lunar.

”Încercăm să obţinem de la Bucureşti şi aprobarea pentru a închiria o suprafaţă mai mare de clădire pentru că în toate ofertele primite a constatat că cerinţele noastre ocupau un pic mai mult de 1.500 de metri pătraţi, ajungând pe la 1.600-1.700. Astfel, dacă vom reuşi să obţinem aprobarea pentru o suprafaţă mai mare şi implicit o sumă mai mare pentru chiria lunară poate vom deveni şi mai atractivi”, a precizat judecătorul Leontin Drăgulescu.

Potrivit unor surse din cadrul Judecătoriei Buzău, oferta ca instanţa să funcţioneze într-un mall a fost respinsă din motive tehnice. Mall-ul ar fi fost vizitat de reprezentanţi ai Jandarmeriei, instituţia care asigură paza instanţei, ai Administraţiei Penitenciarelor, care au verificat dacă pot fi create condiţii pentru transportul şi accesul persoanelor arestate în sălile de judecată, precum şi de reprezentanţi ai altor instituţii care urmau să emită avize necesare funcţionării instanţei în spaţiul pus la dispoziţie.

Conform surselor citate, în urma inspecţiilor au fost formulate cinci obiecţii. Astfel, reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor ar fi considerat că spaţiul de la mall nu este optim pentru că accesul arestaţilor s-ar fi făcut printr-o zonă publică, chiar dacă proiectul depus de proprietarul centrului comercial avea prevăzute spaţii destinate exclusiv persoanelor arestate şi pazei acestora, precum şi culoare speciale pentru accesul în sălile de judecată.

În prezent, instanţa buzoiană îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi clădire cu Tribunalul Buzău, însă sediul este vechi, iar spaţiul insuficient.

Reprezentanţii Judecătoriei Buzău anunţau că vor să închirieze un spaţiu de 1.500 de metri pătraţi în care să funcţioneze instanţa, începând din septembrie.

La licitaţia pentru un nou sediu au fost înscrise cinci oferte - trei sedii de firme şi două centre comerciale. În urma evaluării ofertelor, patru dintre acestea au fost descalificate, rămânând în cursă doar centrul comercial Galleria Mall. Ofertele au fost analizate de o comisie formată la nivelul Judecătoriei Buzău.

Reprezentanţii Galeria Mall trebuiau să mai obţină avize de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie, Administraţia Penitenciarelor, pentru a putea fi semnat contractul de închiriere.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, declara, anul trecut, într-o vizită la Buzău, că ministerul va căuta resurse pentru construirea unei noi judecătorii. Deocamdată însă, ministerul a alocat bani pentru închirierea unui spaţiu pe o perioadă de cinci ani.

Centrul comercial Galleria Mall a fost construit în anul 2008 de către dezvoltatorul GTC România şi a fost cumpărat în anul 2015 de către societatea buzoiană Eurosting Aaw Industry SRL. Mall-ul are o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi, iar spaţiul destinat Judecătoriei Buzău ar urma să ocupe aproximativ 8-9% din suprafaţa totală a clădirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici