Judecătoria Buzău va funcţiona, din toamnă, în Galleria Mall din oraş

Judecătoria Buzău va funcţiona, începând din toamnă, în Galleria Mall din oraş, după ce proprietarul complexului comercial a câştigat licitaţia pentru atribuirea spaţiului, solicitând preţul de închiriere cel mai mic, în luna mai existând discuţii care au confirmat, apoi au infirmat acest fapt.

1533 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Buzău va funcţiona, din toamnă, în Galleria Mall din oraş

Judecătoria Buzău va funcţiona, din toamnă, în Galleria Mall din oraş (Imagine: Shutterstock)

Potrivit rezultatelor licitaţiei organizate pentru găsirea unui spaţiu în care să funcţioneze Judecătoria Buzău, oferta depusă de proprietarul centrului comercial Galleria, societatea Eurosting AAW Industry, a obţinut 92 de puncte faţă de 82,8 cât a obţinut celălalt spaţiu înscris la licitaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Diferenţa a fost făcută de preţul solicitat, câştigătorul licitaţiei solicitând 7,48 de euro pentru închirierea unui metru pătrat faţă de 9,45 cât era în oferta celuilalt competitor, dar şi de numărul de locuri de parcare şi de calitatea spaţiului oferit.

“La Buzău va funcţiona cea mai modernă judecătorie din România. Am oferit un preţ mai mic decât cel solicitat de celălalt competitor, preţ care pe perioada de cinci ani, pe cât urmează să se semneze contractul, va aduce o economie de aproape 10 miliarde în contul Judecătoriei Buzău. Pe lângă aceasta ne-am oferit să suportăm cheltuielile cu curăţenia grupurilor sanitare, dar şi să realizăm mobilierul pentru întreaga instituţie. Va fi amenajată o intrare separată iar suprafaţa destinată activităţii comerciale nu va fi afectată chiar dacă suprafaţa totală ce va fi ocupată de judecătorie va fi de 2.150 de metri pătraţi”, a declarat Liviu Avram, proprietarul centrului comercial Galleria.

Societatea câştigătoare trebuie să semneze contractul cu Judecătoria Buzău în termen de maximum cinci zile, după care se va trece la compartimentarea spaţiului şi amenajarea sălilor care vor fi puse la dispoziţia instanţei. Judecătoria Buzău va ocupa o suprafaţă de 10 la sută din întreaga suprafaţă a centrului comercial.

În luna mai, reprezentanţii Judecătoriei Buzău anunţau că vor să închirieze un spaţiu de 1.500 de metri pătraţi în care să funcţioneze instanţa, începând din septembrie.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Buzău, Leontin Drăgulescu, spunea că oferta depusă de centrul comercial Galleria Mall a fost respinsă de comisia din cadrul instanţei, deşi iniţial, în urma evaluării altor patru oferte, fusese luată în calcul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici