Judeţul Constanţa, parte civilă într-un nou dosar DNA, împotriva lui Nicuşor Constantinescu

Judeţul Constanţa s-a constituit parte civilă într-un nou dosar penal instrumentat de DNA împotriva fostului preşedinte al Consiliul Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pentru o sumă de peste 400.000 lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

382 afișări
Imaginea articolului Judeţul Constanţa, parte civilă într-un nou dosar DNA, împotriva lui Nicuşor Constantinescu

Judeţul Constanţa, parte civilă într-un nou dosar DNA, împotriva lui Nicuşor Constantinescu (Imagine: ALEXANDRU RAITA/ MEDIAFAX FOTO)

Consilierii judeţeni din Constanţa au aprobat în şedinţa de marţi, în unanimitate, un proiect de hotărâre ce face referire la constituirea Consiliului Judeţean Constanţa ca parte civilă într-un dosar în care fostul preşedinte al instituţiei, Nicuşor Constantinescu, este acuzat că şi-ar fi îndeplinit defectuos, cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, respectiv că a achiziţionat şi plătit, cu încălcarea normelor în materia achiziţiilor publice şi finanţelor publice, servicii de publicitate în valoare de 401.700 de lei, către SC Combat Press SRL

„Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa ne solicită să comunicăm dacă ne constituim parte civilă în dosarul penal nr. 255/P/2016 şi să comunicăm, totodată, cuantumul pretenţiilor noastre. (…) Prin constituirea ca parte civilă în procesul penal luăm măsura oportună în acest moment pentru tragerea la răspundere civilă a persoanei responsabile pentru prejudiciul produs Judeţului Constanţa prin săvârşirea infracţiunii, astfel cum este ea precizată în adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa”, se precizează în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Totodată, în această cauză, Judeţul Constanţa a promovat şi o acţiune în răspundere civilă împotriva lui Nicuşor Constantinescu, aceasta fiind admisă în primă instanţă, fostul preşedinte al CJ Constanţa fiind obligat la plata celor 401.700 de lei, „reprezentând plată nelegală pentru servicii de publicitate în presa scrisă către SC Combat Press SRL”, decizia instanţei fiind atacată de Nicuşor Constantinescu.

Potrivit DNA, Nicuşor Constantinescu este acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, şi-a îndeplinit cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, în sensul că a plătit, în mod nelegal, către o firmă de publicitate „agreată” suma de 401.700 lei. Aceşti bani au fost achitaţi societăţii respective în condiţiile în care serviciile de publicitate au fost achiziţionate cu încălcarea normelor în materia achiziţiilor publice şi finanţelor publice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici