Jumătate din elevii din Constanţa ar promova Bac-ul, iar patru din zece ar pica Evaluarea la matematică

Aproximativ jumătate dintre elevii de clasa a XII-a din judeţul Constanţa ar promova examenul de bacalaureat, iar în ceea ce priveşte simularea Evaluării Naţionale, patru din zece elevi nu au reuşit să ia notă de trecere la matematică, în cadrul simulării Evaluării Naţionale.

1406 afișări
Imaginea articolului Jumătate din elevii din Constanţa ar promova Bac-ul, iar patru din zece ar pica Evaluarea la matematică

Jumătate din elevii din Constanţa ar promova Bac-ul, iar patru din zece ar pica Evaluarea la matematică

Potrivit centralizării IŞJ Constanţa, pe discipline, după simularea Bacalaureatului, două treimi dintre elevi, respectiv 65 la sută, au obţinut note peste 5 la Limba şi literatura română, în timp ce la Matematică ori Istorie, respectiv, la proba la alegere a profilului, doar puţin peste jumătate,53 la sută, au obţinut note peste 5.

Situaţia pentru clasa a XI-a este mai gravă, pentru că mai puţin de jumătate dintre elevii care au susţinut simularea probelor ar promova examenul. La proba de Limba şi literatura română 47 la sută dintre elevi au luat note peste 5, iar la Matematică, 43 la sută.

Reprezentanţii ISJ Constanţa precizează şi faptul că 61 de elevi au obţinut nota maximă, zece, dintre ei 45 fiind din clasa a XII-a şi 16 din clasa a XI-a.

Dintre elevii de clasa a VIII-a, la simularea Evaluării Naţionale, doi din trei au obţinut note peste 5 la Limba şi literatura Română şi numai patru din zece la Matematică.

Astfel, la Limba şi literatura română, 66 la sută au obţinut note peste 5,00, iar la Matematică doar 40 la sută. La simularea Evaluării Naţionale, la Constanţa, au fost acordate şi 11 note de 10, una la Limba şi literatura română şi 10 la Matematică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici