Jumătate din farmacii mai eliberează compensate şi gratuite

Jumătate din farmaciile existente la nivel naţional mai eliberau, vineri, medicamente compensate şi gratuite, iar din cele deschise în marile centre universitare doar 40 la sută, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

1 afișare
Imaginea articolului Jumătate din farmacii mai eliberează compensate şi gratuite

Jumătate din farmacii mai eliberează compensate şi gratuite

Situaţia nu este alarmantă pentru autorităţi, întrucât cele 680 de farmacii care mai eliberează medicamente cu preţ redus pot asigura cererile oamenilor.

''Este o situaţie care se repetă lunar. În general, cei mai mulţi bolnavi vin să-şi ia medicaţia curentă în primele zile ale lunii, atunci fiind presiunea mare pe farmacii'', a mai spus Ciurchea.

Totuşi, în fiecare oraş există şi unităţi care mai au compensate şi gratuite. Drept dovadă stă faptul că jumătate din unităţi pot încă livra respectivele produse. Cei care au nevoie de compensate trebuie să verifice însă pe internet farmaciile care mai au plafon, a mai spus Ciurchea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici