Kelemen: După ruperea coaliţiei, preşedintele nu avea cum să accepte nominalizările pentru miniştri

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că, după ruperea coaliţiei, preşedintele Klaus Iohannis nu avea cum să accepte nominalizările pentru miniştri, deoarece s-a schimbat structura politică a Guvernului, iar premierul Dăncilă trebuie să vină în faţa Parlamentului pentru un vot de încredere.

314 afișări
Imaginea articolului Kelemen: După ruperea coaliţiei, preşedintele nu avea cum să accepte nominalizările pentru miniştri

Kelemen: După ruperea coaliţiei, preşedintele nu avea cum să accepte nominalizările pentru miniştri

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că nu vrea să comenteze despre persoanele propuse pentru funcţiile de miniştri, aceasta fiind treaba preşedintelui.

„După ruperea coaliţiei, preşedintele Iohannis nu avea cum să accepte aceste nominalizări, dacă mergem pe Constituţie, deşi nu erau vizate portofoliile deţinute de ALDE, totuşi s-a schimbat structura politică a Guvernului, iar Constituţia scrie că într-o astfel de situaţie trebuie să mergi în Parlament. Eu citesc în această cheie respingerea şi nu vreau să comentez despre persoanele propuse, aici e treaba preşedintelui să facă motivarea. Dar e o problemă în continuare, pentru că au expirat cele 45 de zile de interimat, iar premierul trebuie să vină în Parlament pentru a cere un vot de încredere. Vrea, nu vrea, premierul Dăncilă trebuie să vină în faţa Parlamentului dacă nu apare mai repede o moţiune de cenzură sau nu îşi dă demisia”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, dacă va fi în Parlament un vot de respingere, Guvernul nu este demis automat, astfel că rămân doar două variante: moţiune de cenzură sau demisia premierului, ceea ce atrage după sine căderea Guvernului.

„Dacă nu se primesc voturile necesare în Parlament sunt convins că se va găsi o soluţie, dar nu trebuie temporizare, orice temporizare a situaţiei va avea un efect dur asupra încrederii în instituţii şi un efect asupra economiei. Nu este bine să prelungeşti o criză, pentru că sfârşitul tot acela va fi. Într-o astfel de situaţie, oamenii responsabili decid repede, nu trag de timp. Orice temporizare, că hai să mai aşteptăm, să jucăm în aşa fel încât să nu cadă Guvernul până după alegerile prezidenţiale, nu este o abordare corectă şi responsabilă”, a conchis liderul UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici