Kelemen: Pentru UE, curbura castravetelui pare uneori mai importantă decât situaţia minorităţilor. Marea problemă a Uniunii, în opinia liderului maghiar

Pentru Uniunea Europeană curbura castravetelui pare să fie uneori mai importantă decât situaţia minorităţilor naţionale autohtone din Europa, a spus preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la dezbaterile din cadrul taberei politice organizate în acest weekend de MIÉRT şi UDMR, în judeţul Harghita.

731 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Pentru UE, curbura castravetelui pare uneori mai importantă decât situaţia minorităţilor. Marea problemă a Uniunii, în opinia liderului maghiar

Kelemen: Pentru UE, curbura castravetelui pare uneori mai importantă decât situaţia minorităţilor

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de UDMR, Kelemen Hunor a vorbit participanţilor la tabăra politică care a avut loc în localitatea harghiteană Subcetate despre viziune şi viitor, subliniind că, astăzi, în România, una dintre cele mai mari probleme este lipsa viziunii şi a strategiei pentru viitor.

„Viziunea noastră pentru maghiarii din Transilvania este aceeaşi: dorim să construim o comunitate maghiară, care rămâne pe pământul natal, îşi păstrează identitatea, este de succes şi competitivă. La Congresul nostru de anul viitor aceasta va fi misiunea noastră, să elaborăm această viziune în detaliu, pe sectoare”, a spus Kelemen.

Răspunzând unei întrebări referitoare la Uniunea Europeană şi la scepticismul blocului comunitar, preşedintele UDMR a afirmat că birocraţia de la Bruxelles ar trebui să se schimbe pentru ca cetăţenii să se simtă mai apropiaţi de Europa.

„Trebuie să existe o schimbare în abordarea rigidă pe care, de multe ori, o constatăm, de exemplu, pentru UE curbura castravetelui pare să fie uneori mai importantă decât situaţia minorităţilor naţionale autohtone din Europa. Trebuie să se renunţe la ideea că Tomeştiul se vede bine şi de lângă paharul de şampanie şi caviar, pentru că nu este aşa, nu se vede deloc”, a afirmat preşedintele UDMR.

De asemenea, Kelemen a precizat că interesul maghiarilor din Transilvania este ca Uniunea Europeană să fie puternică, deoarece altfel nu va avea nicio şansă în contextul unei concurenţe globale.

„O Uniune Europeană puternică este posibilă doar atunci când poate identifica aşteptările societăţilor din statele membre. Din punct de vedere economic şi politic, Uniunea Europeană are o singură şansă: doar dacă se confruntă cu adevărat cu problemele societăţilor şi găseşte soluţii pentru acestea", a subliniat preşedintele Kelemen Hunor.

Tinerii au întrebat cum se pot orienta în situaţia politică actuală, cum pot explica oamenilor cauza şi contextul unei decizii politice, iar liderul UDMR le-a sugerat să nu se lase manipulaţi.

„Gândiţi cu mintea voastră şi nu vă lăsaţi manipulaţi. Încercaţi să aveţi în vedere contextul unei situaţii, toate posibilităţile de finalizare a acesteia, şi nu permiteţi să vă influenţeze nimeni, deoarece ambele părţi politice, atât dreapta cât şi stânga, încearcă să o facă. Dacă credeţi în ceva, fiţi loiali principiilor voastre, respectaţi-vă propriile adevăruri şi spuneţi acest lucru oamenilor, ori de câte ori este necesar”, a răspuns preşedintele UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici