Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni mai mulţi profesori pentru o discuţie despre educaţie

Preşedintele Klaus Iohannis are, miercuri seară, o întâlnire cu mai mulţi profesori şi specialişti din mediul academic, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre sistemul de educaţie şi dezbaterile pe care şeful statului vrea să le organizeze în această perioadă.

213 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni mai mulţi profesori pentru o discuţie despre educaţie

Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni mai mulţi profesori pentru o discuţie despre educaţie (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

Întâlnirea nu a fost făcută publică de către Administraţia Prezidenţială.

Potrivit unor surse oficiale, şeful statului a invitat, prin consilierul Andrei Muraru, mai mulţi profesori, dar şi specialişti din mediul academic, la o discuţie informală pe tema educaţiei, la Palatul Cotroceni. Preşedintele a organizat acest eveniment ca parte a dezbaterilor pe care vrea să le organizeze şi pe care să le susţină în vederea reformării sistemului de educaţie.

Despre acest lucru a vorbit preşedintele şi în discursul său susţinut miercuri în faţa Parlamentului. "Cred că «România educată» trebuie să devină un nou proiect de ţară pe care să-l asumăm şi să-l ducem la bun sfârşit. În perspectiva împlinirii a 100 de ani de modernitate, educaţia va fi fără îndoială o temă centrală. Din acest punct de vedere, aniversarea Centenarului Marii Uniri în 2018 va trebui să fie nu doar un moment festiv, ci unul în care asumăm marile direcţii de dezvoltare a României pentru secolul viitor. «România educată» ca proiect de ţară ar trebui să fie una dintre aceste direcţii, ea incluzând nu doar sistemul de învăţământ, ci şi încurajarea culturii, inovării şi cercetării, stimularea creativităţii şi aprecierea performanţei", a spus, miercuri, preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici