Klaus Iohannis, reacţie după ce Comisia Europeană a cerut revizuirea PNRR: ”Va fi îmbunătăţit săptămâna viitoare”

  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi îmbunătăţit şi retrimis Comisiei Europene.
  • Iohannis: ”Sunt convins că el va fi acceptat şi vom putea să folosim aceşti bani.”
1099 afișări
Imaginea articolului  Klaus Iohannis, reacţie după ce Comisia Europeană a cerut revizuirea PNRR: ”Va fi îmbunătăţit săptămâna viitoare”

Klaus Iohannis: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi îmbunătăţit săptămâna viitoare

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi îmbunătăţit şi retrimis Comisiei Europene. 

„Am convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii din Guvern şi din alte zone care lucrează pe PNRR, vom evalua primul feedback al comisiei, vom îmbunătăţi planul. Ministerul se va prezenta din nou la comisie cu planul îmbunătăţit şi în final sunt convins că el va fi acceptat şi vom putea să folosim aceşti bani”, a declarat preşedintele.

Conform acestuia, cei 30 de miliarde de euro vor fi folosiţi pentru reforme şi investiţii.

Noi am lucrat intens şi sub mare presiune, ca în toate statele din UE, să pregătim PNRR. Este o noutate pentru toată lumea. Nu a mai existat aşa ceva şi, în acest sens, au fost de aşteptat dificultăţile în conturarea planului. Dificultatea numărul unu constă în faptul că se doresc reforme profunde, dar în acelaşi timp, dificultatea doi, într-o perioadă foarte scurtă de timp. Avem doar câţiva ani la dispoziie. În mod normal reformele nu se fac peste noapte şi proiectele iportante nu se realizează în trei-patru ani. (...) Avem şansa să punem în practivă reforme care s-au tot amânat şi avem şansa să facem investiţii care până acuma tot din lipsa de bani nu s-au realizat. Sunt foarte hotărât să ducem lucrurile în zona de succes”, a mai spus Iohannis.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunţat joi că noua formă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a primit acceptul Comisiei Europene.

Noua formă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a primit acceptul Comisiei Europene. Nu o spun eu, ci a afirmat-o vicepremierul Dan Barna, care a confirmat că s-au primit foarte multe observaţii din partea executivului european. Chiar dacă au mai anunţat de mai multe ori finalizarea planului, acum guvernanţii vorbesc de un nou termen, în a doua parte a lunii mai, deşi termenul iniţial era în aprilie. Evident, planul real este în continuare ţinut la secret”, transmite Victor Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici