Kovesi cere revocarea lui Dan Voinea din funcţia de adjunct al Secţiei Parchetelor Militare

Procurorul general Codruţa Kovesi a cerut, joi, ministrului Justiţiei revocarea generalului magistrat Dan Voinea din funcţia de adjunct al Secţiei Parchetelor Militare, ca urmare a raportului de control privind activitatea Secţiei Parchetelor Militare.

120 afișări
Imaginea articolului Kovesi cere revocarea lui Dan Voinea din funcţia de adjunct al Secţiei Parchetelor Militare

Kovesi cere revocarea lui Dan Voinea din funcţia de adjunct al Secţiei Parchetelor Militare (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorul general a reclamant deficienţe majore în activitatea Secţiei Parchetelor Militare, inclusiv folosirea defectuoasă a resurselor umane, precum şi încălcări grave ale procedurii penale.

În acest sens, Kovesi a dat ca exemple dosarele revoluţie şi mineriadei, care după 18 ani încă sunt nefinalizate.

Şeful Ministerului Public a mai declarat că i-a oferit lui Dan Voinea de la preluarea funcţiei resorturile necesare pentru a face ca activitatea Secţiei Parchetelor Militare să fie mai eficientă.

Kovesi a spus că l-a numit şef al Secţiei Parchetelor Militare, i-a oferit resursele financiare şi de personal, aprobând bugetul şi dispunând delegarea mai multor procurori din ţară pentru ca dosarele să fie finalizate, l-a vizat inclusiv pentru promovarea atât în cariera de militar, cât şi în cea de magistrat, însă niciuna dintre aceste măsuri nu a dat rezultate.

Procurorul general a precizat că va propune revocarea din funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare în următoarele zile, pentru ca Dan Voinea să poate să îşi concentreze atenţia doar pe dosarele sale ca procuror.

Propunerea de revocare din funcţie a lui Dan Voinea urmează să fie înaintată ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, după publicarea raportului privind activitatea Secţiei Parchetelor Militare.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi-a însuşit, joi, cu majoritate de voturi, raportul de control privind activitatea Secţiei Parchetelor Militare, a Parchetului Curţii Militare de Apel şi a celorlalte unităţi din subordine.

Managementul defectuos şi neimplicarea procurorilor în soluţionarea anchetelor au fost motivele pentru care inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis efectuarea unui control de fond la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instanţei supreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici