Kovesi: Dosarul mineriadei va fi finalizat în curând

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a afirmat, joi, că dosarul privind mineriada din 13-15 iunie 1990, în care este vizat şi liderul PSD Ion Iliescu, va fi soluţionat în curând, pentru erori în cercetarea acestui caz generalul Dan Voinea fiind verificat de CSM.

21 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Dosarul mineriadei va fi finalizat în curând

Kovesi: Dosarul mineriadei va fi finalizat în curând (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Secţia pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va discuta peste o săptămână raportul de activitate al Secţiei Parchetelor Militare, unde şef a fost mulţi ani generalul magistrat Dan Voinea, reclamat de Codruţa Kovesi la CSM.

Întrebată joi de stadiul cercetărilor în dosarul mineriadei, în care în decembrie 2007 a fost infirmată soluţia de neîncepere a umăririi penale împotriva lui Ion Iliescu, pentru nerespectare dispoziţiilor legale de către generalui Voinea, procurorul general a spus că în curând va fi dată o soluţie.

"Toate actele de cercetare au fost refăcute de procurori", a adăugat Kovesi.

În 7 decembrie anul trecut, procurorul general al României Coduţa Kovesi a formulat un adevărat rechizitoriu la adresa generalului magistrat Dan Voinea, cel care a investigat mineriada, respectiv pe Ion Iliescu, al cărui dosar are o grosime de doar zece centimetri, iar învinuitul nu a fost citat ori audiat niciodată în 17 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici