Kovesi, la aeroport. Ia avionul spre Bruxelles pentru a participa la concursul pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi se află la aeroport, pentru a pleca spre Bruxelles, după ce a fost audiată vineri de Adina Florea, la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă a DNA are calitatea de suspect.

37861 afișări
Imaginea articolului Kovesi, la aeroport. Ia avionul spre Bruxelles pentru a participa la concursul pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi este la aeroport. Pleacă spre Bruxelles

Laura Codruţa Kovesi se află, la ora transmiterii ştirii, la aeroport, pentru a pleca spre Bruxelles, acolo unde are loc concursul pentru şefia de procuror şef al Parchetului European.

În urmă cu scurt timp, fosta şefă a DNA a fost audiată la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, unde a fost informată că are calitatea de suspect, iar acuzaţiile sunt abuz în serviciu, mărturie mincinoasă şi luare de mită.

„(dosarul, n.r.) Va afecta candidatura pe care o parcurg în acest moment. Voi merge mai departe, mă voi prezenta pe 26 februarie în Parlamentul European. Până atunci mai sunt câteva etape de parcurs de către candidaţi”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la ieşirea de la audiere.

Kovesi a declarat încă de miercuri seară că are calitatea de suspect în acest dosar, iar acuzaţiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Adina Florea, procurorul de caz, a explicat ulterior că ancheta în care este vizată Laura Codruţa Kovesi este tratată ca orice altă speţă, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură, subliniind totodată că, dacă fosta şefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea şi aducerea sa. Florea a mai spus că dosarul e deschis în urma unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici