Kovesi: Nu cred că în acest moment Olaru va prelua mandatul de la DNA

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a afirmat, joi seara, la Realitatea TV, că procurorul Codruţ Olaru, şeful DIICOT, este un foarte bun profesionist, dar "nu crede că va prelua în acest moment mandatul de la DNA".

15 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Nu cred că în acest moment Olaru va prelua mandatul de la DNA

Kovesi: Nu cred că în acest moment Olaru va prelua mandatul de la DNA

În ultima săptămână, numele lui Codruţ Olaru, şeful DIICOT, a fost vehiculat în presă ca succesor al lui Daniel Morar, şeful Direcţiai Naţionale Anticorupţie (DNA), al cărui mandat de trei ani expiră în 12 august, el putând fi reînvestit în funcţie.

Întrebată joi seara despre o eventuală numire a lui Codruţ Olaru la DNA, Codruţa Kovesi a spus că acesta este un foarte bun profesionist. "Nu cred că în acest moment va prelua mandatul de la DNA", a adăugat Kovesi.

Codruţ Olaru a fost numit şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în 11 ianuarie 2007, prin decret, de către preşedintele Traian Băsescu.

După şedinţa Consiliului Superior al Consiliului Superior al Magistraturii, întrebat dacă susţine menţinerea lui Daniel Morar la conducerea DNA, procurorul general Codruţa Kovesi a declarat că o instituţie sau o structură nu trebuie confundate cu o persoană şi a apreciat că, probabil, va avea o discuţie pe această temă cu ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.

"Nu cred că trebuie confundată o instituţie sau o structură cu o persoană", a spus Kovesi.

În opinia Codruţei Kovesi, "stabilitatea DNA" - notată în raportul Comsiei Europene - se referă la modul de organizare a acestei instituţii, iar modificarea legii privind activitatea DNA nu este atributul procurorului general.

Ea a menţionat că până în prezent ministrul Justiţiei s-a consultat cu procurorul general în privinţa altor numiri în funcţii de conducere la parchete.

"Cred că şi în cazul DNA va exista o asemenea discuţie, dar nu aş vrea ca ministrul Justiţiei să afle punctul meu de vedere de la televizor", a spus Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici