La 3 zile după ce un bărbat a fost lovit de un proiectil, MApN vorbeşte de un incident, nu şi de victimă

Tragerile în poligonul din localitatea Manolache, judeţul Ilfov, au fost suspendate până la finalizarea cercetărilor, precizează MApN, după ce presa a relatat că, în urmă cu câteva zile, un proiectil a lovit un bărbat aflat la o distanţă de aproximativ 2 kilometri de poligon.

1156 afișări
Imaginea articolului La 3 zile după ce un bărbat a fost lovit de un proiectil, MApN vorbeşte de un incident, nu şi de victimă

La 3 zile după ce un bărbat a fost lovit de un proiectil, MApN vorbeşte de un incident, nu şi de victimă (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

MApN a transmis vineri presei un comunicat ”referitor la incidentul semnalat marţi, 10 iunie, în localitatea Manolache, judeţul Ilfov”.

Ministerul Apărării nu menţionează despre ce incident este vorba, nici dacă a fost rănit un bărbat, aşa cum a relatat presa, şi nici care este starea acestuia.

”MApN deţine un poligon de tragere situat la aproximativ 2 km de locul incidentului. În data de 10 iunie s-au executat trageri în intervalul orar 10.00-13.00 cu armament individual de infanterie, respectiv pistol mitralieră cal. 7.62 mm. Distanţa până la care muniţia folosită în poligon are efect letal este de maximum 1.000 m. Şedinţele de tragere au fost suspendate în poligon până la finalizarea cercetărilor efectuate de organele abilitate”, este singura precizare a MApN, făcută la trei zile de la incident, după ce informaţii legate de acesta au apărut în presă.

Ulterior, reprezentanţii MApN au precizat că, de fapt, distanţa până la care muniţia folosită în poligon are efect letal este de maximum 1.500 de metri.

Astfel, conform relatărilor presei, în urmă cu câteva zile, în timpul unor exerciţii militare din Complexul de Pregătire Militară Căţelu, bază ce aparţine Ministerului Apărării, în localitatea Manolache, un proiectil de război a lovit un bărbat aflat la aproximativ 2 kilometri distanţă de poligon, în curtea casei unor prieteni. Bărbatul a fot rănit la spate, în apropierea coloanei vertebrale, însă nu grav. Procurorii militari au deschis o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici