La aproape 48 de ore de la accidentul ecologic, Ucraina oferă detalii României

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) a primit, miercuri după-amiază, la aproape 48 de ore de la accidentul feroviar care a generat un nor de praf de fosfor extrem de poluant, o relatare oficială despre eveniment, însă aceasta nu conţine date concrete.

5 afișări
Imaginea articolului La aproape 48 de ore de la accidentul ecologic, Ucraina oferă detalii României

La aproape 48 de ore de la accidentul ecologic, Ucraina a dat detalii oficiale României

"Informaţiile au venit de la Comitetul de Stat al Ucrainei pentru Managementul Apelor şi menţionează că accidentul «a avut un caracter local şi nu va avea niciun fel de impact transfrontier, neafectând teritoriul României, întrucât zona poluată este situată de partea opusă a Carpaţilor, în partea de vest a bazinului hidrografic Bug (Bazinul Mării Baltice)»", se precizează într-un comunicat al MMDD remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, care citează scrisoare primită la instituţie.

Reprezentanţii Comitetului de Stat au mai transmis oficialilor români că situaţia este controlată de Ministerul pentru Urgenţe din Ucraina.

"Consecinţele accidentului se află în starea finală de lichidare", au mai precizat ucrainenii în documentul trimis MMDD.

Totuşi, deşi li s-a cerut să precizeze clar ce produs a fost scăpat în atmosferă şi în ce cantitate, ucrainenii nu au transmis aceste date părţii române.

Răspunsul autorităţilor ucrainene vine după multe insistenţe ale oficialilor de la Bucureşti, care au încercat încă de marţi de la prânz să afle detalii despre evenimentul produs în apropiere de Lvov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici