La Galaţi se caută scafandri: ISU are dotările necesare, dar nu găseşte persoane calificate

ISU Galaţi încearcă să angajeze trei scafandri care să compună o echipă de intervenţii pentru misiunile din judeţ. Specialişti în scufundări sunt foarte greu de găsit, întrucât trebuie să îndeplinească o mulţime de cerinţe pentru a fi angajaţi.

473 afișări
Imaginea articolului La Galaţi se caută scafandri: ISU are dotările necesare, dar nu găseşte persoane calificate

La Galaţi se caută scafandri: ISU are dotările necesare, dar nu găseşte persoane calificate

Acum, intervenţiile subacvatice din Galaţi sunt făcute de echipe de scafandri din judeţele vecine.

Din acest motiv, ISU Galaţi a solicitat şi a primit aprobarea pentru a-şi forma propria grupă de intervenţie. Aceasta va fi formată din trei oameni care, însă, sunt foarte greu de găsit.

”Ar fi nevoie de trei persoane, ne trebuie comandantul de scufundări, plus doi scafandri, unul la scufundare şi celălalt la asigurare. Noi am primit autospeciala pentru scafandrii, acum suntem în procesul de identificare a personalului care doreşte şi, bineînţeles, va corespunde din punct de vedere al pregătirii şi al sănătăţii fizice pentru că pe partea de scafandri sunt teste foarte dure, ei trebuie să reziste, să aibă o anumită condiţie fizică, pentru a executa astfel de misiuni”, a declarat comandantul ISU Galaţi, Ion Toma.

Deşi specialiştii în scufundări nu au fost încă găsiţi, la instituţia gălăţeană au ajuns toate dotările pentru echipa de scafandri, respectiv maşina de intervenţie, barca şi costumele speciale.

”Costumele de scafandri sunt pe autospecială, maşina are totul, asigură transportul şi lucrurile necesare în timpul intervenţiei. Acum scafandrii vin de la Brăila, am avut şi colegi de la Bacău. Încercăm să găsim scafandrii, avem toate dotările necesare", a mai spus comandantul ISU Galaţi, Ion Toma.

În prezent, viitorii scafandri de la Galaţi sunt căutaţi printre angajaţii ISU. Dacă nu vor fi găsiţi, şefii pompierilor vor face angajări din resursă externă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici