La o şcoală din Craiova niciun elev de clasa a VIII-a nu a promovat teza la română

Niciun elev de la clasa a VIII-a de la Şcoala Generală din cartierul Mofleni din Craiova nu a promovat teza unică la limba şi literatura română, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj afirmând că această situaţie este fără precedent.

145 afișări
Imaginea articolului La o şcoală din Craiova niciun elev de clasa a VIII-a nu a promovat teza la română

La o şcoală din Craiova niciun elev de clasa a VIII-a nu a promovat teza la română (Imagine: Mediafax Foto)

La teza cu subiect unic de limbă română s-au prezentat 10 din cei 24 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la Şcoala Generală nr. 26 din cartierul Mofleni.

Inspectorul general adjunct al ISJ Dolj, Nicuşor Cotescu, a declarat, joi, că niciun elev de clasa a VIII-a de la această unitate de învăţământ nu a promovat teza cu subiect unic la limba şi literatura română.

"Într-adevăr este o situaţie fără precedent. Este ceva în neregulă la această şcoală. Nu este posibil ca niciun elev să nu promoveze această teză. Voi lua legătura cu directorul şcolii şi cu profesorii de română să vedem ce s-a întâmplat. Chiar dacă aici majoritatea elevilor sunt de etnie rromă, asta nu înseamnă că trebuia să se ajungă la această situaţie", a declarat Nicuşor Cotescu.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de joi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a solicitat conducerii şcolii o analiză a situaţiei şcolare la limba română a tuturor elevilor, de-a lungul anilor.

"Vreau să vedem ce note au luat de-a lungul anilor aceşti copii. Dacă diferenţa este mare cu cele obţinute la teza unică, atunci este ceva în neregulă cu această situaţie", a mai spus Nicuşor Cotescu.

În judeţul Dolj, promovabilitatea la teza unică la limba şi literatura română a fost, la clasa a VII-a, de 77 la sută, iar la clasa a VIII-a de 79 la sută. Din cei 14.000 de elevi care au susţinut teza 20 la sută au luat note de 10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici