Protestul de la Sibiu, la care au participat aproximativ 1.800 de persoane, s-a încheiat

rotestul antiguvernamental şi antiprezidenţial de la Sibiu, la care au participat aproximativ 1.800 de persoane, s-a încheiat, luni seară, după ce protestatarii au scandat "Hoţii!" când au ajuns în faţa sediului PDL Sibiu.

1725 afișări
Imaginea articolului Protestul de la Sibiu, la care au participat aproximativ 1.800 de persoane, s-a încheiat

La Sibiu, numărul MANIFESTANŢILOR a ajuns la aproximativ 1.800, ei au scandat numele regelui Mihai

Protestul antiguvernamental şi antiprezidenţial de la Sibiu, la care au participat circa 1.800 de persoane, s-a încheiat.

Pe drum, manifestanţii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu, dar şi numele regelui Mihai.

De asemenea, protestatarii s-au oprit la Monumentul Eroilor Revoluţiei din 1989, din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, unde au păstrat un moment de reculegere, au aprins lumânări şi au cântat "Deşteaptă-te române!".

Lozincile scandate în dreptul acestui monument au fost "Păcat, păcat de sângele vărsat", "Respect pentru eroi" şi "Fără violenţă".

Pe durata manifestării, nu s-au înregistrat incidente, protestatarii fiind însoţiţi de circa 50 de jandarmi.

Marşul de la Sibiu va continua până în jurul orei 21.00.

Iniţial, aproximativ 1.200 de persoane s-au adunat, luni seară, în Piaţa Mare din Sibiu şi au scandat "Jos Băsescu!", "Afacerea voastră, sănătatea noastră", "Nu staţi în balcoane, că muriţi de foame" şi poartă pancarte pe care scrie "Jos dictatoru'", "Jos securistu'", "Să pleci din ţară, javră ordinară". De asemenea, manifestanţii au aprins lumânări în dreptul unei plăci comemorative a eroilor Revoluţiei din 1989.

Ulterior, ei au pornit într-un marş pe bulevardul central din oraş, pe traseul Piaţa Mare - Bulevardul N. Bălcescu - Piaţa Unirii - Calea Dumbrăvii - Bulevardul M. Viteazu, fiind supravegheaţi de aproximativ 50 de jandarmi. Ei au trecut de sediul PDL Sibiu fără a se înregistra incidente.

Manifestarea este organizată de Asociaţia "Sibiu Decembrie '89", care a obţinut, în cursul zilei de luni, autorizaţie din partea Comisiei de Avizare a Adunărilor Publice.

Mai multe organizaţii studenţeşti au anunţat că se vor alătura protestului, la fel şi preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan.

Acţiuni similare de protest au loc, luni seară, pentru a patra zi consecutiv, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară.

Astfel, au loc proteste şi la Cluj, Târgu Mureş, Braşov, Deva, Arad, Aiud, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Reşiţa, Craiova, Buzău, Slobozia, Ploieşti, Focşani, Târgovişte, Suceava, Botoşani, Vaslui, Piteşti, Constanţa.

Iniţial, mitingurile spontane au fost declanşate pentru susţinerea doctorului Raed Arafat, care şi-a dat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Mnisterul Sănătăţii nemulţumit de proiectul Legii Sănătăţii şi ca urmare a unor divergenţe cu preşedintele Traian Băsescu.

Ulterior, participanţii la mitingurile spontane declanşate în Capitală şi în principalele oraşe din ţară au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a actualei guvernări, reclamând scăderea continuă a nivelului de trai, costurile prea mari ale întreţinerii, salariile şi pensiile mici, corupţia, politizarea excesivă, dar şi alte probleme, unele de ordin local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici