URMĂRILE PROTESTELOR: Pagube majore pentru un singur magazin din zona Unirii după luptele de stradă de duminică - FOTO

Singurul magazin din Bucureşti din care huliganii implicaţi duminică noapte în lupte de stradă au furat aparţine unei companii de telefonie mobilă, pagube materiale importante suferind însă şi operatorii altor două chioşcuri stradale care au fost incendiate cu tot cu marfa aflată în ele.

5548 afișări
Imaginea articolului URMĂRILE PROTESTELOR: Pagube majore pentru un singur magazin din zona Unirii după luptele de stradă de duminică - FOTO

URMĂRILE PROTESTELOR: Pagube majore pentru un singur magazin din zona Unirii după luptele de stradă de duminică (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Un magazin deschis sub brandul Vodafone, aflat vis-a-vis de aripa Călăraşi a Unirea Shopping Center, a fost devastat aproape în totalitate de huligani, care au spart geamurile, au intrat şi au furat toate electronicele pe care le-au găsit.

Luni dimineaţă, intrarea în magazin era păzită de un angajat al unei firme de pază iar înăuntru nu aveau acces decât reprezentanţi ai companiei. Nu este clar dacă magazinul aparţine operatorului de telefonie sau este vorba despre o franciză. Nimeni din partea magazinului nu a dorit să discute cu jurnaliştii sau să încerce o estimare a pagubelor produse, însă la o primă vedere acestea par însemnate: în spaţiul comercial nu mai exista nimic, de la telefoanele mobile expuse până la laptopurile şi computerele destinate angajaţilor. Chiar şi piesele de mobilier fuseseră avariate, distruse sau furate.

Cinci metri mai sus de magazinul distrus se află un altul, cu profil similar, operat de firma Germanos. Acesta însă a scăpat, având doar un geam crăpat. O angajată a declarat, luni dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că explicaţia este aceea că huliganii au fost alungaţi exact când se pregăteau să-l spargă şi pe acesta.

"Am avut noroc mare noi, pentru că am înţeles că voiau să intre şi la noi, însă exact când spărgeau geamul cineva i-a văzut şi i-a alungat", a declarat femeia, arătând spre singurul geam spart.

Chioşcarii de pe acea parte a Pieţei Unirii au scăpat şi ei. "La noi n-au fost probleme, alea distruse au fost pe partea cealaltă, la Hanul lui Manuc. I-au ars omului de-acolo ţigări de două sute şi ceva de milioane", a povestit un bărbat care vindea presă, ţigări, sucuri şi dulciuri la un chioşc stradal din intersecţia de la Piaţa Unirii.

Florăria de pe colţul din faţa Raiffeisen Bank Unirea a scăpat cu doar câteva geamuri sparte. "Păi ce să facă cu florile, să le mănânce?", şi-a explicat vânzătoarea norocul de a scăpa de furia huliganilor.

Geamurile sparte erau încă neînlocuite la majoritatea sediilor de bănci, de la Cocor până la Piaţa Unirii, pe ambele sensuri. Acestea sunt însă singurele pagube ale băncilor din zonă, lovite fără discriminare de bolovanii aruncaţi de huligani. Cu câteva geamuri sparte s-au ales şi alte câteva spaţii comerciale din zonă, aparţinând fie unor case de schimb valutar, fie unui magazin de pantofi. Chiar şi geamurile câtorva intrări de bloc au fost sparte de pietrele aruncate de huligani.

În mod ciudat, huliganii nu s-au atins de vitrinele mai multor magazine de bijuterii din apropiere de magazinul Cocor, cu toate că, potrivit spuselor patronului unuia dintre ele, vitrinele de sticlă nu au fost acoperite de obloane iar produsele expuse au rămas acolo pe timpul nopţii.

Vânzătoarea de la magazinul de pantofi "La Madonette", celebru în urmă cu mai bine de zece ani, evalua, luni dimineaţă, pagubele: un geam dublu de dimensiuni serioase spart, dar, cel mai probabil, fără marfă lipsă.

"La noi nu au intrat înăuntru, dacă au furat ceva au luat doar ce-au putut să apuce băgând mâna prin gaura din vitrină. Oricum, expuşi nu aveam decât câte un singur pantof, ce dracu' să facă cu un pantof?", s-a întrebat femeia. Exclude ipoteza că huliganii s-ar putea întoarce şi la noapte: "Păi atunci de ce mai avem poliţie, jandarmerie?".

(Material de Ovidiu Vanghele, ovidiuv@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici