La Topliţa au fost minus 22 de grade Celsius

Mercurul din termometre a coborât, joi dimineaţă, până la minus 22 de grade Celsius la Topliţa, judeţul Harghita, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură din ţară, în timp ce în Bistriţa-Năsăud minima a fost de minus 16,5 grade Celsius.

72 afișări
Imaginea articolului La Topliţa au fost minus 22 de grade Celsius

La Topliţa au fost minus 22 de grade Celsius (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

"La Topliţa s-a înregistrat minima naţională a zilei, de minus 22 de grade Celsius, temperatură înregistrată după ora 8.30. La sol a fost şi mai rece, termometrele indicând minus 29 de grade Celsius", a declarat corespondentului MEDIAFAX meteorologul Tanko Karoly de la Staţia Miercurea Ciuc.

Valorile termice de joi au fost deosebit de scăzute în tot judeţul Harghita, meteorologii consemnând minus 21 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, minus 20 de grade Celsius la Joseni şi minus 14 grade Celsius la Staţia Bucin.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita, de minus 38,4 grade Celsius, a fost înregistrată în anul 1985 la Miercurea Ciuc.

Noaptea de miercuri spre joi a fost cea mai geroasă din această iarnă şi în Bistriţa-Năsăud, minima, de minus 16,5 grade Celsius, fiind înregistrată la Straja, punct de măsurare de la baza Pasului Tihuţa.

Potrivit dispecerului de serviciu de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistriţa-Năsăud, la Miţa şi Beclean s-au înregistrat minus 15 grade Celsius, la Bistriţa minus 13, iar la Colibiţa minus 12 grade Celsius.

În judeţ, stratul de zăpadă depăşeşte zece centimetri doar pe Valea Someşului Mare şi pe Valea Sălăuţei. În zona Văii Bârgăului şi a oraşului Bistriţa, stratul de zăpadă nu depăşeşte cinci centimetri.

În ciuda frigului, joi, de Bobotează, în mai multe zone din judeţ sunt programate slujbe de sfinţire a apei în aer liber, iar în oraşul staţiune Sângeorz-Băi va fi organizat şi un spectacol cultural artistic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici