Lăzăroiu: Fac apel la partidele care plâng pe umerii săracilor să nu mai fraudeze bugetul de stat

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a făcut, marţi, un apel la partidele politice, "în special cele care plâng pe umerii săracilor", să nu mai fraudeze bugetul de stat, precizând că este timpul "să devenim cu toţii mai responsabili".

233 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Fac apel la partidele care plâng pe umerii săracilor să nu mai fraudeze bugetul de stat

Lăzăroiu: Fac apel la partidele care plâng pe umerii săracilor să nu mai fraudeze bugetul de stat (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Fac un apel către toate partidele politice, în special către cele care plâng pe umerii săracilor, să nu mai fraudeze bugetul de stat", a declarat ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

El a precizat că, în cazul ajutoarelor pentru încălzire, legea obligă primarii să verifice doar trei la sută dintre cei care solicită astfel de ajutoare şi declară pe propria răspundere că au dreptul să le primească.

"Deci 97 la sută nu sunt verificate şi nu ştim cum intră în sistem. Până nu facem legi şi mecanisme care să permită controlul, degeaba ne plângem că cheltuim. Trebuie să facem ordine până la alegeri", a mai spus Lăzăroiu.

Ministrul Muncii a precizat că în cazul descoperirii unei fraude inspectorul de muncă nu poate face decât propunerea pentru încetarea plăţii, decizia aparţinând tot primarilor.

În 2010, din 80.000 de dosare pentru ajutoarele de încălzire fraudate, 60.000 erau pentru încălzirea cu lemne şi cărbuni, adică în mediul rural, a adăugat Lăzăroiu.

"E timpul să devenim toţi mai responsabili", a mai spus ministrul Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici