Lăzăroiu: Restricţiile din Spania nu se aplică nici membrilor de familie ai românilor

Restricţiile privind accesul lucrătorilor români pe piaţa muncii din Spania nu se aplică nici membrilor familiei unui cetăţean român care a stat neîntrerupt 18 luni în Spania sau care era acolo în momentul emiterii deciziei, a declarat ministrul Sebastian Lăzăroiu, într-un interviu acordat MEDIAFAX.

378 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Restricţiile din Spania nu se aplică nici membrilor de familie ai românilor

Lăzăroiu: Restricţiile din Spania nu se aplică nici membrilor de familie ai românilor (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sebastian Lăzăroiu, a declarat că vizita sa în Spania nu a avut drept scop schimbarea unei decizii adoptată deja de Guvernul spaniol, ci clarificarea unor lucruri neînţelese.

Demnitarul a explicat că erau mai multe lucruri tehnice, care nu reieşeau în mod evident din instrucţiunilr de aplicare emise de Executivul spaniol.

"De pildă nu se înţelegea din instrucţiuni dacă decizia se aplică şi membrilor familiei unui lucrător român pe teritoriul Spaniei care a stat 18 luni neîntrerupt sau care a fost prins pe teritoriul Spaniei în momentul în care s-a luat decizia, pentru că, în Tratatul european, aceştia ar fi exceptaţi de la asemenea restricţii. Nu era foarte clar din instrucţiunile lor", a explicat ministrul.

El a adăugat că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu omologul spaniol, a reieşit că membrii familiei nu vor avea de suferit din cauza noilor reguli impuse de Spania.

"Sunt cazuri foarte particulare şi de aceea am vrut să văd în ce măsură instrucţiunile acoperă aceste cazuri particular. Şi nu erau acoperite toate. Trebuie să fie foarte clare instrucţiunile ca să nu aibă de suferit românii de acolo. E datoria statului român să-i apere de asemenea abuzuri chiar dacă se petrec pe teritoriul altui stat", a mai spus Lăzăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici