Lecţii interactive, în loc de documente Word: Platforma online care vine în ajutorul profesorilor

  • Pe platforma Livresq, profesorii pot să construiască lecţii interactive
  • Peste 12.000 de profesori folosesc platforma în acest moment
  • Gabriel, profesor: Nu mai funcţionează documentele Word şi Powerpoint-urile
  • Dacă dovedeşti că eşti profesor, primeşti un abonament gratuit
785 afișări
Imaginea articolului Lecţii interactive, în loc de documente Word: Platforma online care vine în ajutorul profesorilor

Cred că nu e o surpriză dacă îţi spun că documentele Word şi prezentările Powerpoint sunt de domeniul trecutului pentru elevi. De când cu şcoala online, se aşteaptă ca lecţiile să fie interactive. Iar asta oferă şi platforma Livresq.

Gabriel Lazăr, profesor de fizică la liceul Româno-Finlandez, cunoaşte platforma încă din perioada de proiectare. Dacă eşti profesor şi nu ştii cum să îţi menţii elevii atenţi, îţi recomandă să o foloseşti şi tu.

„Teoria spune că fizica ar trebui să o predau cu implicaţii experimentale, cu proiecte realizate cu copii şi lucrul acesta nu mai este posibil. Folosesc un laborator virtual, o simulare realizată de Universitatea din Colorado, care îmi permite să o integrez într-o lecţie Livresq”, povesteşte el.

În plus, Gabriel îţi explică şi care e diferenţa dintre lecţiile plictisitoare şi cele interactive, pentru elevi.

„În momentul în care îi povesteşti despre un lucru, el îşi imaginează ceva mai mult sau mai puţin apropiat de realitate. În momentul în care îi pui nişte simulări, cu nişte filmuleţe, nişte imagini care să sublinieze respectiva idee, atunci evident înţelege mai bine.”

Să ştii că peste 12.000 de profesori, atât din România, cât şi din Moldova, folosesc platforma în acest moment. Alex Mălureanu, co-fondator Livresq, îţi spune cât de uşor e să creezi o lecţie direct din browser.

„Dar cel mai bine atunci când eşti începător este să porneşti de la ceva deja construit şi prin urmare le oferim mai multe şabloane. Deci ei intră şi se loghează pe Livresq şi pot să înceapă să creeze direct conţinutul de acolo. Ai o interfaţă foarte simplă şi asamblezi lecţia în faţă şi după aia poţi să o distribui pe oricâte device-uri vrei şi pe toate tipurile de device-uri posibile, nu doar pe calculatoare”, spune Alex Mălureanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici