Legea ce vizează zeci de mii de români atacată la CCR. Legea care prevede că arenda nu poate fi încheiată pe o perioadă mai mică de 7 ani pe masa judecătorilor

Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au atacat la CCR legea care prevede că arenda nu poate fi încheiată pe o perioadă mai mică de 7 ani: „Este o continuare a modului de acţiune al comuniştilor, fiind o lege nocivă şi neprofesional concepută”.

3904 afișări
Imaginea articolului Legea ce vizează zeci de mii de români atacată la CCR.  Legea care prevede că arenda nu poate fi încheiată pe o perioadă mai mică de 7 ani pe masa judecătorilor

Legea ce vizează zeci de mii de români atacată la CCR. Legea care prevede că arenda nu poate fi încheiată pe o perioadă mai mică de 7 ani pe masa judecătorilor

„Legea este un atac asupra libertăţii şi proprietăţii cetăţenilor. Proiectul legislativ este o continuare a modului de acţiune al comuniştilor, fiind o lege nocivă şi neprofesional concepută, care afectează dreptul fundamental al românilor de a dispune de terenurile pe care le-au dobândit prin muncă proprie sau moştenire”, potrivit unui comunicat de presă.

„Proiectul în cauză ignoră total principiul libertăţii contractuale, fără a oferi vreo justificare solidă. În spatele acestei legi se află, fără îndoială, baronul PSD-ist Paul Stănescu din Olt”, declară Silviu Dehelean, deputat USR.

Potrivit acestuia, în combinaţie cu Legea 17/2014, „acest nou proiect de lege pare să aibă ca scop concentrarea puterii în domeniul agricol în mâinile unui număr redus de arendaşi - mari proprietari, fie ei români sau străini, lăsând proprietarii de drept la discreţia acestora”.

„PSD nu doar că dă naştere unei legi dăunătoare, dar nici măcar nu demonstrează competenţa de a o redacta în mod corect - este neclară, prezintă paralelisme legislative şi încalcă, fără nicio jenă, legea de tehnică legislativă”, explică deputatul Silviu Dehelean.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici