Liberalii vor creşterea cuantumului maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului

Nivelul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului ar urma să crească de la 8.500 de lei la 12.000 de lei, potrivit unui proiect de lege iniţiat de trei deputaţi PNL: „Nivelul actual reprezintă un factor descurajator”.

362 afișări
Imaginea articolului Liberalii vor creşterea cuantumului maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului

Proiectul de lege prevede creşterea cuantumului maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului de la 8.500 de lei la 12.000 de lei.

Iniţiatorii amintesc că Guvernul a decis plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului în luna august 2017, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 82, iar dDe atunci, cuantumul maxim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului a rămas neschimbat, la valoarea de 8.500 de lei. În momentul respectiv, salariul minim brut pe economie era de 1450 de lei, iar rata inflaţiei înregistrată în 2017 a fost de 1,3%. În prezent, salariul minim brut pe economie este în valoare de 3.000 de lei, iar rata inflaţiei de la începutul anului 2022 (octombrie 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 14,5%, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

„Nivelul prezent al cuantumului maxim al indemnizaţiei pentru creşterea natalităţii, raportat la cel al taxelor şi impozitelor plătite de către cei care au salarii peste medie, reprezintă un factor descurajator. Credem cu tărie că cine plăteşte taxe şi impozite mari pe venituri din muncă trebuie încurajat şi/sau încurajată şi în ceea ce priveşte întemeierea unei familii, prin alocarea unei indemnizaţii corecte în raport cu contribuţiile personale plătite de-a lungul timpului către statul român”, potrivit expunerii de motive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici