Lider al "Clanului Sadoveanu", reţinut în urma unor percheziţii

Liderul unei grupări infracţionale cunoscute sub numele "Clanul Sadoveanu", Cupăr Mincă, a fost reţinut, luni dimineaţă, în urma a 20 de percheziţii care s-au desfăşurat în Bucureşti şi judeţul Ilfov, bărbatul fiind urmărit internaţional pentru tâlhărie.

459 afișări
Imaginea articolului Lider al "Clanului Sadoveanu", reţinut în urma unor percheziţii

Lider al "Clanului Sadoveanu", reţinut în urma unor percheziţii (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Pe numele lui Cupăr Mincă, de 35 de ani, fusese emis, în lipsă, în ianuarie 2011, un mandat de arestare preventivă, de către Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală, pentru tâlhărie, se arată într-un comunicat de presă de luni al Poliţiei Ilfov.

Mincă a fost dus, luni, în arestul Poliţiei Capitalei.

Alţi zece suspecţi de furturi din locuinţe şi tâlhării sunt audiaţi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov, după ce au fost prinşi în urma percheziţiilor din Capitală şi judeţul Ilfov.

Percheziţiile au vizat destructurarea a două grupări infracţionale, specializate în furturi din locuinţe şi tâlhării, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Claudia Burada.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Ilfov, suspecţii ar fi comis, în perioada decembrie 2010-martie 2011, 15 infracţiuni de furt, atât pe raza judeţului Ilfov, în localităţile Baloteşti, Periş şi Snagov, cât şi pe raza Capitalei.

Hoţii pătrundeau în locuinţe atunci când proprietarii nu erau acasă, în general prin forţarea ferestrelor din termopan. Tâlhăriile s-au comis în special în zone necirculate, neiluminate, victimele fiind ameninţate şi deposedate de bijuterii, telefoane mobile şi bani.

Până în prezent, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit identificarea şi probarea activităţii infracţionale a zece persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani, din localităţile Baloteşti şi Periş.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a activităţii infracţionale a suspecţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici