Lider sindical de la Oltchim: E foarte bine că nu se mai dau ajutoarele sociale întrucât creau animozităţi

Liderul sindical de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, consideră că este foarte bine că nu se mai dau ajutoare sociale unei părţi a salariaţilor combinatului deoarece acordarea lor ar fi creat "animozităţi" între angajaţii care nu s-au aşteptat niciodată că vor primi banii respectivi.

108 afișări
Imaginea articolului Lider sindical de la Oltchim: E foarte bine că nu se mai dau ajutoarele sociale întrucât creau animozităţi

Lider sindical de la Oltchim: E foarte bine că nu se mai dau ajutoarele sociale întrucât creau animozităţi (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax foto)

"S-au făcut anchete sociale în combinat, după cum ştiţi era vorba de o parte dintre salariaţi, aproximativ 522, iar acum am aflat că nu se mai acordă. Nu este o problemă, noi nu ne-am aşteptat niciodată că acele ajutoare se vor acorda şi din punctul meu de vedere este foarte bine că nu se mai dau, deoarece s-ar fi creat animozităţi între salariaţii care şi aşa erau amărâţi şi cu probleme financiare grave", a declarat liderul de sindicat de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul sindical spune că angajaţii Oltchim nu s-au aşteptat niciodată că vor primi banii în cauză, ei vrând să intre în posesia restanţelor salariale şi combinatul să funcţioneze la 65 la sută din capacitate.

"Oricum restanţele salariale trebuiau date în condiţiile în care se ajungea la trei luni de restanţe, dar nu s-a ajuns chiar până acolo. Mai bine nu se făcea promisiunea, iar oamenii oricum nu asta aşteptau, ei vor ca activitatea combinatului să revină spre 65 la sută din capacitate, în condiţiile în care acum funcţionăm la o capacitate de 15-20 la sută", a afirmat Cernev.

Potrivit liderului sindical, în 8 ianuarie angajaţii Oltchim vor lua şi lichidarea pe luna noiembrie, în discuţie rămânând o lună salarială restantă, şi anume luna decembrie.

Guvernul a anulat hotărârea în baza căreia o parte dintre angajaţii Oltchim ar fi trebuit să primească în luna decembrie ajutoare sociale, argumentând că aceştia au încasat salariile restante, iar acordarea ajutoarelor ar genera discriminare între beneficiari şi angajaţii care ar primi doar salariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici