Liderii federaţiilor de pensionari: Decizia CC e scandaloasă, pensionarii nu vor ieşi însă în stradă

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), Viorel Copil, a declarat, miercuri, că decizia Curţii Constituţionale privind legea pensiilor este scandaloasă şi că pensionarii se vor gândi la forme de protest care exclud însă ieşitul în stradă.

99 afișări
Imaginea articolului Liderii federaţiilor de pensionari: Decizia CC e scandaloasă, pensionarii nu vor ieşi însă în stradă

Liderii federaţiilor de pensionari: Decizia CC e scandaloasă, pensionarii nu vor ieşi însă în stradă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Este o hotărâre scandaloasă", a spus Viorel Copil.

Acesta a precizat că judecătorii Curţii Constituţionale ar fi avut cel puţin două motive să declare neconstituţională legea pensiilor, respectiv fraudarea votului, "ceea ce a văzut o ţară întreagă", dar şi articolele care vor face din actualii şi viitorii pensionari muritori de foame.

"Curtea Constituţională judecă legi în ultimă instanţă şi ar fi trebuit să-şi dea seama că nu respectă dreptul constituţional al cetăţenilor români de a trăi decent", a mai spus Viorel Copil.

Potrivit acestuia, pensionarii vor decide în perioada următoare formele de protest. Nu se va recurge însă la proteste în stradă "pe această vreme" şi nici la scrisori către Preşedinţie, care au mai fost trimise şi până acum şi nu au avut niciun rezultat.

La rândul lui, preşedintele Federaţiei Naţionale Omenia, Gheorghe Chioaru, a declarat că pensionarii vor avea de suferit în urma deciziei prin care Curtea Constituţională a stabilit că Legea pensiilor este constituţională.

Gheorghe Chioaru a spus că pensionarii vor avea de suferit în principal în ceea ce priveşte vârsta de pensionare. "Îi condamnăm să moară înainte de termen", a susţinut liderul federaţiei.

Acesta a adăugat că speră ca această lege să fie modificată pe parcurs şi că i se vor aduce amendamente.

Chioaru a spus că pensionarii vor face apel la toate formele legale pentru a atrage atenţia celor care conduc România cu privire la faptul că a impozita o pensie mai mică de 10 milioane de lei este "o crimă". Chioaru a menţionat însă că "este mai greu cu ieşitul în stradă".

Curtea Constituţională a decis, miercuri, că Legea sistemului unitar de pensii publice este constituţională, respingând astfel sesizările PNL şi PSD+PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici