Liderul sindicaliştilor din silvicultură: Băsescu ne-a dat speranţe

Peste 300 de silvicultori pichetează, miercuri, sediile Guvernului şi al Ministerului Muncii, cerând respectarea legii privind protecţia socială pentru cei disponibilizaţi, preşedintele Traian Băsescu, aflat în trecere, discutând cu sindicaliştii şi promiţându-le că problemele se vor rezolva.

76 afișări
Imaginea articolului Liderul sindicaliştilor din silvicultură: Băsescu ne-a dat speranţe

Liderul sindicaliştilor din silvicultură: Băsescu ne-a dat speranţe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Confederaţiei Sindicatelor "Consilva", Marian Stoicescu, a declarat că va depune şi la Guvern, şi la Ministerul Muncii, câte o petiţie cu solicitările sindicale.

"Am purtat negocieri cu Ministerul Muncii săptămâna trecută, dar fără să ajungem la vreo concluzie, am primit numai promisiuni. Ne vedem obligaţi să continuăm acţiunile de protest până când cererile noastre vor fi soluţionate favorabil", a declarat Stoicescu.

La protest, silvicultorii poartă pancarde pe care scrie: "Solicităm protecţie socială guvernamentală pentru miile de silvicultori disponibilizaţi", "Pentru că apărăm pădurile, ne disponibilizaţi şi nici protecţie socială nu ne acordaţi".

În timpul mitingului, preşedintele Traian Băsescu, aflat în trecere, în coloană oficială, s-a oprit şi a vorbit cu sindicaliştii. Potrivit lui Stoicescu, "preşedintele ne-a dat speranţe".

Potrivit preşedintelui Confederaţiei Sindicatelor "Consilva", Marian Stoicescu, silvicultorii solicită aplicarea Legii 174/2006 privind protecţia socială care se acordă salariaţilor Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva care vor fi disponibilizaţi ca urmare a retrocedării pădurilor şi, de asemenea, aplicarea măsurilor anticriză pentru sectorul silvic.

Totodată, silvicultorii sunt nemulţumiţi că Ministerul Muncii a respins, în 4 februarie, un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se prelungea valabilitatea Legii 174/2006 de protecţie socială pentru 2009.

Silvicultorii mai cer subvenţia administrării pădurilor particulare până la 30 de hectare, conform Legii 46/2008 privind Codul silvic, subvenţia pazei pădurilor retrocedate pe durata a 180 de zile de la data retrocedării şi tragerea la răspundere a vinovaţilor de nerespectarea Codului silvic în 2008.

Confederaţia Consilva a organizat, la jumătatea lunii octombrie 2008, o grevă japoneză, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de salariile mici şi de faptul că sunt obligaţi să plătească prejudiciile aduse de infractorii care fură lemne din pădure.

Citeşte şi:

Silvicultorii au încheiat pichetul şi ameninţă că protestele vor continua

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici