Liderul unei grupări interlope din Timişoara, Sorin Udrea, pus în libertate

Tribunalul Timiş l-a pus în libertate pe liderul unei grupări specializate în infracţiuni cu violenţă, Sorin Udrea, după ce în luna iunie fusese arestat pentru mai multe infracţiuni, decizia tribunalului putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara.

1109 afișări
Imaginea articolului Liderul unei grupări interlope din Timişoara, Sorin Udrea, pus în libertate

Liderul unei grupări interlope din Timişoara, Sorin Udrea, pus în libertate (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiş, Lavinia Biniş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că Tribunalul Timiş a decis, luni, înlocuirea măsurii de arestare preventivă cu interdicţia de a părăsi localitatea pe numele lui Sorin Udrea şi a altor doi "camarazi" ai acestuia, Stelian Mocanu şi Viorel Cosma.

"Tribunalul Timiş a înlocuit măsura arestării preventive pentru Sorin Udrea, Viorel Cosma şi Stelian Mocanu, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Timişoara, Dumbrăviţa şi Moldova Nouă, fiind totodată obligaţi să respecte anumite condiţii stabilite de instanţă. Tribunalul Timiş a menţinut, totuşi, decizia de arestare preventivă pe numele lui Caius Gazibara", a declarat Lavinia Biriş.

Potrivit sursei citate, decizia Tribunalului Timiş poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara, în termen de 24 de ore de la comunicare.

Sorin Udrea este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă, şantaj, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii, complicitate la tâlhărie în formă calificată, braconaj în formă calificată şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Viorel Cosma, cunoscut ca "Vio Blondu" şi Stelian Mocanu sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la tâlhărie în formă calificată şi la contrabandă şi şantaj, în timp ce Caius Gazibara este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, tentativă de omor calificat şi port fără drept a cuţitului în locurile publice.

Unsprezece membri ai unei grupări specializate în infracţiuni cu violenţă din Timişoara, condusă de Sorin Udrea, au fost reţinuţi, în luna iunie, în urma unor descinderi, cinci dintre membrii reţelei, între care şi Udrea, fiind ridicaţi de către anchetatori de pe stadionul de fotbal de la Chişoda, în timpul unui meci.

Procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele a şapte dintre membrii grupării, iar ulterior au fost arestaţi preventiv de magistraţii Tribunalului Timiş, Sorin Udrea şi alte trei persoane - Viorel Cosma, Stelian Mocanu şi Caius Gazibara. În cazul altor doi membri ai reţelei, Darius Gazibara şi Ciprian Gavrilă, magistraţii au dispus cercetarea în libertate.

Sorin Udrea, lider al lumii interlope din Timişoara, a fost implicat în ultimii ani în mai multe infracţiuni cu violenţă. Printre altele, Udrea este acuzat că aranja meciuri de fotbal din divizia secundă şi jefuia traficanţi de ţigări.

Udrea este cercetat şi într-un caz de tentativă de omor, după ce la sfârşitul lunii mai a fost implicat într-un scandal cu săbii izbucnit într-un bar din centrul municipiului Timişoara. În urma conflictului din bar, un bărbat a ajuns la spital cu o sabie înfiptă în umăr. Conflictul izbucnit în bar a continuat şi la Spitalul Judeţean, unde au ajuns atât Udrea, cât şi alţi membri ai grupării, precum şi victima, având loc o nouă încăierare.

În 11 iulie, un agent de la Secţia 1 Poliţie Timişoara a fost audiat de procurorii DIICOT Timişoara, în dosarul lui Sorin Udrea, poliţistul fiind suspectat că i-ar fi oferit lui Udrea o carabină cu lunetă şi amortizor, dar şi cartuşe.

Sorin Udrea a fost prins cu această armă în decembrie 2011, când, în urma unei informaţii, poliţiştii l-au oprit în trafic şi i-au verificat autoturismul. Atunci au constatat că arma aparţine unui poliţist, însă când anchetatorii au luat legătura cu acesta, bărbatul le-a declarat că a vândut arma unuia dintre prietenii lui Udrea, dar că în acte a rămas proprietar al carabinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici