Ligia Deca: Creşterea autonomiei universitare, participarea studenţilor la luarea deciziilor sunt priorităţile Ministerului Educaţiei

Ministrul Educaţiei Ligia Deca susţine că este în curs de finalizare un nou cadru legislativ pentru învăţământul superior, iar creşterea autonomiei universitare şi participarea studenţilor la luarea deciziilor sunt priorităţi ale mandatului ei.

157 afișări
Imaginea articolului Ligia Deca: Creşterea autonomiei universitare, participarea studenţilor la luarea deciziilor sunt priorităţile Ministerului Educaţiei

Ligia Deca: Creşterea autonomiei universitare, participarea studenţilor la luarea deciziilor sunt priorităţile Ministerului Educaţiei

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a participat luni la evenimentul internaţional „Valori fundamentale în învăţământul superior: autonomia universitară”, în cadrul căruia a avut un pe tema autonomiei universitare.

Ministrul susţine că, alături de reprezentanţi ai universităţilor, ai diferitelor structuri centrale şi de membrii grupului BFUG pe tema valorilor fundamentale în Spaţiul European al Învâţământului Superior (SEIS), a discutat exemplele de bune practici existente, dar şi provocările contextului naţional în creşterea autonomiei.

„De altfel, literatura internaţională de specialitate a relevat necesitatea unei mai mari autonomii a universităţilor, dar şi necesitatea elaborării unui sistem de indicatori referitori la exitenţa de facto a acesteia. În SEIS există dezbateri în curs cu privire la posibilitatea de a analiza modul în care autonomia instituţională, precum şi alte valori fundamentale, sunt protejate”, a scris, pe Facebook, Ligia Deca.

Ea arată că este în curs de finalizare un nou cadru legislativ pentru învăţământul superior, iar una dintre temele principale de discuţie este echilibrul dintre autonomia instituţională şi responsabilitatea publică.

„Creşterea autonomiei universitare şi a responsabilităţii publice, asigurarea transparenţei procesului decizional, participarea studenţilor la luarea deciziilor şi asigurarea unui climat etic în universităţi sunt priorităţi ale mandatului meu, de la care nu mă voi abate”, a precizat ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici