Linie telefonică înfiinţată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, exclusiv pentru rudele răniţilor în accidentul de la Lujerului

O linie telefonică a fost înfiinţată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), aceasta fiind destinată exclusiv rudelor răniţilor în accidentul produs, joi dimineaţă, în Pasajul Lujerului din Capitală, au anunţat reprezentanţii unităţii sanitare.

156 afișări
Imaginea articolului Linie telefonică înfiinţată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, exclusiv pentru rudele răniţilor în accidentul de la Lujerului

Linie telefonică înfiinţată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, exclusiv pentru rudele răniţilor în accidentul de la Lujerului (Imagine: Andrei Michailov/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al SUUB, Leo Grecescu, la linia telefonică, ce poate fi apelată la numărul 021.601.26.37, pot fi obţinute informaţii despre starea pacienţilor care au ajuns la această unitate sanitară.

De semenea, rudele răniţilor pot afla dacă victimele se află la această unitate medicală sau dacă au fos transportate la alte spitale.

Medicul Grecescu a precizat că linia telefonică a fost înfiinţată dat fiind numărul foarte mare de victime, fiind accidentul cu cel mai mare număr de victime din ultimii ani.

El a mai spus că la SUUB sunt internaţi doi răniţi, alţi 10-12 au fost investigaţi, după care au fost lăsaţi să plece acasă, iar în investigaţii mai sunt aproximativ 15 persoane.

Potrivit acestuia, spitalul a făcut faţă situaţiei, fiind un număr suficient de cadre medicale. Astfel, numai la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost aproximativ 15 medici, cărora li s-au adăugat asistente, infirmiere, brancardieri, precum şi medici de specialitate, de la ortopedie, chirurgie şi alte secţii, în total fiind vorba de 30-50 de medici implicaţi.

Un număr de 23 de persoane au ajuns, joi dimineaţă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în urma accidentului din Pasajul Lujerului, două dintre acestea rămânând internate în clinica de ortopedie.

"Este vorba de 23 de victime, ultima dintre ele venind la ora 10.05, după ce mai întâi a mers acasă, dar a văzut că se simte rău. Dintre cele 23 de victime, 16 sunt femei şi şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 70 de ani", a declarat pentru MEDIAFAX medicul Leo Grecescu.

El a precizat că două dintre persoane au rămas internate, fiind vorba de un bărbat cu fractură de pomete stâng şi o femeie cu fractură la gleznă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici