Liniştea de dinaintea protestului

  • La Catedrala Mitropolitana din Iaşi pare o zi normală de sâmbătă şi nu seamănă deloc cu una de pelerinaj
  • Ieşenii care ajung la racla au părerile împărţite, e şi bine şi rău că alţii nu pot ajunge la Cuvioasa
  • Dar pentru cei care au bătut sute de kilometri, precum Camelia, deciziile sunt dure
729 afișări
Imaginea articolului 

Liniştea de dinaintea protestului

Liniştea de dinaintea protestului

Ieşenii care ajung la racla au părerile împărţite, e şi bine şi rău că alţii nu pot ajunge la Cuvioasa. Aceleaşi decizii îl fac pe purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei să spună că e vorba de cel mai mare abuz din 90 pana acum. 

 
Pare o zi normală la Catedrala Mitropolitana din Iaşi, dacă ignori jandarmii din fata porţii. Credicnosi puţini şi doar din Iaşi, pentru ca doar ei pot trece de filtrul forţelor de ordine. Deciziile care ii opresc pe cei din alte zone să ajungă la Iaşi sunt considerate nedrepte de multi, drept dovadă şi protestul de seara trecută, când sute de oameni au ieşit în stradă la Iaşi. Camelia e din Prahova şi stă la gardul din fata Mitropoliei, citind Acatistul Cuvioasei Parascheva. A venit la Iaşi chiar dacă ştia clar ca nu poate intra. Spera totuşi că autorităţile îşi vor schimba părerea. La fel speră şi reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care, prin purtătorul de cuvânt anunţă cel mai mare abuz din anii 90 până acum. Iar despre protestul de seara trecută, îţi spnune că a fost o manifestare spontană cu care Mitropolia nu a avut nicio legătură. 
 
”Deocamată accesul se face doar pe bază de buletin. Din păcate astea sunt vremurile şi trebuie să înţelegem că  această pandemie este un pericol pentru toţi Îi inţelegem şi pe cei care nu se pot ruga la moaştele sfintei Paracheva, dar trebuie să înţelegem că măsurile luate de autorităţi sunt înspre binele tuturor”, a precizat un jandarm.
 
”Am venit, da . Cum vi se par deciziile? Foarte drastice, bineînţeles, pentru noi, creştinii. De ce plângeţi? Pentru că îmi pare rău că am venit aici şi nu pot să intru”, a spus o pelerină..
 
Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a precizat: ” Mitropolia nu a avut nicio legătură cu acea manifestare spontană care a avut loc ieri şi care înţeleg că s-ar putea prelungi. Există tot felul de mesaje circulă. Înţelegem însă durerea lor. E clar că oamenii sunt foarte supăraţi din cauza acestor decizii luate de autorităţi”. 
 
La o întrebare privind preoţii prezenţi, Constantin Sturzu a spus:”Care nu erau cu binecuvântare. Niciunul dintre ei nu a primit, aprobare, binecuvântare sau vreun îndemn. Uitaţi-vă la toate normele internaţionale. Ceea ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 90 încoace asupra consţiinţei, nu vorbesc doar de consţiinţă religioasă”.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici