Lipsa educaţiei sexuale fură copilăria! „Cea mai mică gravidă pe care am consultat-o avea numai 12 ani şi jumătate”

  • În 2018 în jur de 18.000 de adolescente din România au devenit mame, conform INS
  • Dintre acestea aproape 700 au mai puţin de 15 ani iar restul până la 18.000 au între 15 şi 19 ani
  • Medic ginecolog: De cele mai multe ori naşterile la vârste mici se soldează cu operaţie cezariană
  • Medic: Educaţie sexuală trebuie făcută, dar una sănătoasă, în care să vorbim despre boli cu transmitere sexuală
1777 afișări
Imaginea articolului Lipsa educaţiei sexuale fură copilăria! „Cea mai mică gravidă pe care am consultat-o avea numai 12 ani şi jumătate”

Lipsa educaţiei sexuale fură copilăria! Mame la 12 ani!

La vârsta la care alţi copii sunt preocupaţi încă de joacă, ele schimbă scutece şi alăptează. Medicul ginecolog Andrei Dumitrescu de la Spitalul Judeţean din Călăraşi îţi spune că îngrijeşte  frecvent fete minore care devin mame de la vârste fragede. Când încă nu şi-au trăit pe deplin copilăria ajung să simtă pe pielea lor ce înseamnă o operaţie cezariană. Specialistul îţi spune că de cele mai multe ori se ajunge aici din cauza structurii anatomice insuficient dezvoltate, care aparţin practic unui copil. Cea mai mică gravidă pe care a consultat-o avea numai 12 ani şi jumătate.

Dr. Andrei Dumitrescu, medic ginecolog la Spitalul Judeţean din Călăraşi: Bazinele nu sunt unele mature, de cele mai multe ori naşterile se soldează cu operaţie cezariană, deci din start la o vârstă fragedă au parte de o intervenţie chirurgicală. O educaţie sexuală trebuie făcută, dar una sănătoasă, care să nu aibă ideea de a prezenta imagini anatomice, şi aşa mai departe, noi prin dgaspc mai mergem prin şcoli şi ţinem cursuri de educaţie sexuală, avem ideea de boli cu transmitere sexuală, de abandon şcolar, de lipsa unui viitor.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici