Liviu Dragnea: Se lucrează intens la o lege a achiziţiilor strategice. Proiectul va fi în dezbatere publică

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că „se lucrează intens” la o lege a achiziţiilor strategice şi că în două, trei săptămâni, proiectul de lege va putea fi lansat în dezbatere publică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1674 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Se lucrează intens la o lege a achiziţiilor strategice. Proiectul va fi în dezbatere publică

Dragnea: Se lucrează intens la o lege a achiziţiilor strategice;proiectul va fi în dezbatere publică (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

Întrebat când va fi schimbată Legea achiziţiilor publice, Liviu Dragnea a precizat, sţmbătă, într-o conferinţă la sediul Consiliului Judeţean Timiş, că se lucrează la o lege a achiziţiilor strategice.

„Din cauza Legii achiziţiilor publice se întârzie foarte mult investiţiile. Se lucrează intens acum la o lege a achiziţiilor strategice, care se va finaliza cu un proiect de lege care va fi dezbătut în Parlament, care să aibă în anexă într-un mod nominal şi foarte clar investiţiile care vor fi cuprinse în această procedură simplificată, în cel puţin trei domenii mari: infrastructură, energie şi apărare, cu nişte proceduri inspirate din ţările dezvoltate din vestul Europei, care n-au avut în istorie aceste întârzieri uriaşe care, de fapt, au blocat dezvoltarea”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai precizat că în cel mult două - trei săptămâni, proiectul de lege va fi lansat în dezbatere publică.

„După părerea mea, cred că în maxim două - trei săptămâni de zile, proiectul de lege va putea fi lansat în dezbatere publică, urmând ca în Parlament să fie totuşi o procedură rapidă, pentru că este nevoie pentru toată dezvoltarea României de această lege”, a afirmat Liviu Dragnea.

De asemenea, premierul Sorin Grindeanu, prezent la conferinţa de presă de la Consiliul Judeţean Timiş, a adăugat că există un draft al acestei legi a achiziţiilor strategice încă din campania electorală

„Sunt trei mari domenii: apărarea, energia şi transporturile, titular de filă din partea Guvernului - Ministerul Economiei, şi există încă din campanie un draft. Se lucrează, eu cred că termenul spus mai înainte este unul realist, astfel încât să putem să trimitem punctul de vedere al Guvernului în concordanţă. Şi au existat discuţii, inclusiv cu Comisia Europeană în aceste săptămâni, astfel încât tot ceea ce propunem acolo să ajute la deblocare, dar şi respectând anumite reguli ale Comisiei Europene”, a precizat Sorin Grindeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici