FOTO Iarna nu e pregătită să părăsească România. Peste 500 de turişti, aşteptaţi la schi în Munţii Şureanu, în „Elveţia României”

Peste 500 de turişti sunt aşteptaţi, sâmbătă, în Munţii Şureanu, o zonă din judeţul Alba denumită ”Elveţia României”, unde zăpada este belşug pe pârtii şi în zonele vaste din afara lor, chiar dacă e trecut de prima jumătate a lunii martie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1231 afișări
Imaginea articolului FOTO Iarna nu e pregătită să părăsească România. Peste 500 de turişti, aşteptaţi la schi în Munţii Şureanu, în „Elveţia României”

Iarna nu e pregătită să părăsească România. Peste 500 de turişti, aşteptaţi la schi în Munţii Şureanu, în „Elveţia României”

Rareş Tileagă, monitor de schi în Munţii Şureanu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că în acest weekend se poate schia la fel de confortabil ca în luna ianuarie. În zonă sunt aşteptaţi aproximativ 500 de persoane la schi.

„În cea mai mare parte a lor, pârtiile sunt acum acoperite de zăpadă proaspătă, excelentă pentru schi. Urmele de ratrack, pe acest tip de zăpadă, vor fi o plăcere pentru cei care le apreciază la adevărata lor valoare. Inclusiv în zonele vaste de off-piste se poate schia, pentru că omătul e proaspăt aşternut. Cu alte cuvinte, s-ar putea spune că se schiază acum la fel de confortabil, dacă nu chiar mult mai bine, ca în ianuarie. În linii mari, iarna continuă la Şureanu, în pofida primăverii de la şes.”, a spus Rareş Tileagă.

Potrivit acestuia, la Domeniul Schiabil Şureanu vor fi deschise, în aceste zile, şase din cele opt pârtii existente.

„Aici, iarba verde e un pic albă, ghioceii sunt un pic invizibili, iar primăvara, un pic cam inexistentă. Pe scurt, haideţi la schi, acum cât e încă bine. Să sperăm, doar, că şi vremea rămâne aşa, măcar pentru vreo câteva zile”, a mai spus Tileagă.

Unicul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704).

Distanţa de la Sebeş este de 82 de kilometri şi poate fi parcursă în circa două ore.

Altitudinea maximă în Munţii Şureanu este de 2.010 metri.

Totodată, sezonul de schi continuă şi la Arieşeni, unde altitudinea maximă este 1.400 de metri, însă nu condiţii la fel de bune, după ce, în ultima perioadă vremea s-a încălzit şi a plouat.

Mulţi turişti au ales şi staţiunile din judeţul Braşov şi de pe Valea Prahov. Pe website-ul Teleferic Prahova puteţi să intraţi pentru informaţii adiţionale, actualizări zilnice şi webcam-uri live.

Temperaturile sunt cuprinse între -4 grade şi 4 grade celsius în perioada 18.03 - 20.03.2017. Cer predominant noros cu vând slab spre moderat. Stratul de zăpadă este de 30cm în Predeal şi 35cm în Sinaia, Valea Dorului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici