Liviu Popa: 10 ofiţeri şi agenţi de la Poliţia din Deta vor fi cercetaţi prealabil

Poliţiştii care au intervenit în timpul incidentului de la Deta au acţionat conform procedurilor, dar verificarea privind activitatea Poliţiei de la Deta a constatat neajunsuri care vor face obiectul unor cercetări prealabile extinse în cazul a zece agenţi şi ofiţeri, a spus şeful IGRP, Liviu Popa.

312 afișări
Imaginea articolului Liviu Popa: 10 ofiţeri şi agenţi de la Poliţia din Deta vor fi cercetaţi prealabil

Liviu Popa: 10 ofiţeri şi agenţi de la Poliţia din Deta vor fi cercetaţi prealabil (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a spus că în urma verificărilor pe linie disciplinară echipa de control a constatat că poliţiştii care au intervenit la scandalul produs în noaptea de 23 spre 24 iulie în Deta, au acţionat conform procedurilor.

Popa a spus că nu s-au putut reţine abateri disciplinare în sarcina lor şi că probele prezentate împotriva acestora, în special de către apropiaţi ai victimelor au fost uşor de demontat şi nu atrăgeau vinovăţia poliţiştilor.

În ceea ce priveşte activitatea de evaluare la nivelul poliţiei Deta, desfăşurată în perioada 25-29 iulie au ieşit la iveală o serie de neajunsuri şi disfuncţionalităţi în modul de îndeplinire a sarcinilor de serviciu de către zece poliţişti respectiv trei ofiţeri şi şapte agenţi.

În acest context, ofiţerii Direcţiei Control Intern din Poliţia Română vor desfăşura o cercetare prealabilă extinsă faţă de cei zece, urmând să se ia măsurile legale ce se impun.

Liviu Popa a spus că este convins de faptul că, după ce se vor lua anumite măsuri faţă de poliţiştii care nu-şi fac datoria, activitatea poliţiei Deta se va îmbunătăţi, iar astfel de evenimente nu vor mai avea loc.

Popa a mai spus că vrea să fie ferm în luarea deciziilor subliniind că "fermitatea trebuie să facă casă bună cu legea şi temeinicia".

În legătură cu incidentul de la Deta, sunt cercetaţi fiii primarului din Deta, Bogdan Roman şi Călin Roman, precum şi alte trei persoane. În urma scandalului de la o terasă din oraş au fost rănite trei persoane.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a dispus o anchetă la Deta, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, mergând în Timiş. Acolo, Liviu Popa anunţa că şeful Poliţiei Deta, şeful Compartimentului de Ordine Publică şi trei lucrători de Poliţie din Deta sunt cercetaţi prealabil în urma scandalului în care au fost implicaţi fiii primarului democrat-liberal din localitate.

Echipa de control a verificat modul de intervenţie a poliţiştilor la evenimentul produs în noaptea sâmbătă spre duminică, precum şi activitatea desfăşurată în primul semestru al anului 2011, comparativ cu perioada similară a anului 2010.

Ulterior, ministrul Traian Igaş anunţa că şeful Poliţiei Deta, Viorel Goloşie, a demisionat din funcţie, în timp ce Liviu Popa preciza că va continua totuşi cercetarea prealabilă a acestuia. Pe de altă parte, miercuri, Viorel Goloşie a ajuns la spitalul din Deta după ce i s-a făcut rău, el fiind cunoscut cu afecţiuni, între care hipertensiune arterială şi boală coronariană. Tot miercuri, şeful Poliţiei Române a anunţat că Goloşie şi-a depus raportul de pensionare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici