Loc de parcare de reşedinţă pentru proprietarii maşinilor cumpărate în leasing

Proprietarii maşinilor cumpărate în leasing, precum şi cei care primesc de la firmele la care lucrează un autoturism vor avea dreptul la obţinerea unui loc de parcare de reşedinţă, potrivit modificărilor aduse proiectului de hotărâre privind strategia parcărilor de reşedinţă în Capitală.

1658 afișări
Imaginea articolului Loc de parcare de reşedinţă pentru proprietarii maşinilor cumpărate în leasing

Loc de parcare de reşedinţă pentru proprietarii maşinilor cumpărate în leasing

Potrivit ultimelor modificări dezbătute, vineri, în şedinţa publică organizată de autorităţile municipale, vor putea beneficia de obţinerea unui loc de parcare de reşedinţă şi persoanele care au contracte în leasing pentru autoturismele personale, precum şi cele care beneficiază de o maşină oferită de firma la care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

"Prin aceste modificări s-au îndulcit condiţiile de atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă, proiectul privind adoptarea modificărilor urmând a fi supus aprobării în prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, şeful Serviciului Sistematizarea Circulaţiei şi Autorizarea Transportului Urban din Primăria Capitalei, Sorin Luchian.

Totodată, vor avea prioritate la obţinerea locurilor de parcare de reşedinţă persoanele cu handicap, aceştia beneficiind şi de gratuitatea locului de parcare.

Pentru a-şi obţine un loc de parcare, proprietarii autoturismelor aflate în leasing vor trebui să prezinte contractul de leasing, iar cei care utilizează maşinile de serviciu vor fi nevoiţi să încheie cu firma la care îşi desfăşoară activitatea un contract de comodat.

Totodată, o societate comercială care îşi desfăşoară activitatea într-un apartament va putea beneficia de un singur loc de parcare tot pe baza unui contract de comodat încheiat între firmă şi o persoană fizică.

Potrivit lui Sorin Luchian, în noul act normativ nu mai este cuprinsă necesitatea deţinerii acordului dat de asociaţia de proprietari.

"Strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucureşti" a fost aprobată de CGMB la sfârşitul lunii februarie 2008 şi prevede construirea a aproximativ 9.000 de locuri de parcare.

Potrivit proiectului de hotărâre, municipalitatea va construi în următorii ani aproximativ 9.000 de locuri de parcare, din care 17 locaţii vor acoperi zona centrală a Capitalei.

Actul municipalităţii a fost elaborat în cadrul proiectului "Strategia de parcare şi servicii de consultanţă pentru parteneriatul public privat în Bucureşti" finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Astfel, au fost identificate 69 de locuri unde vor fi construite viitoarele parcări subterane şi supraterane, dintre acestea fiind nominalizate 17 zone în care vor fi realizate în următorii ani parcaje subterane pentru partea centrală a Bucureştiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici