Locotenentul care a protestat în Piaţa Universităţii spune că va da joi detalii despre cazul său

Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a protestat, luni, în Piaţa Universităţii, a declarat că s-a deplasat, miercuri, pe platoul unităţii militare la care este încadrat şi că, referitor la situaţia sa, va face declaraţii suplimentare joi după-amiază.

471 afișări
Imaginea articolului Locotenentul care a protestat în Piaţa Universităţii spune că va da joi detalii despre cazul său

Locotenentul care a protestat în Piaţa Universităţii spune că va da joi detalii despre cazul său (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu m-am deplasat pe platoul unităţii militare şi am stat acolo în aceeaşi poziţie în care stau acum în faţa dumneavoastră, în ninsoare", a afirmat locotenenetul.

El a spus că a făcut o solicitare către Statul Major General, fără a detalia conţinutul acesteia, şi că va primi un răspuns joi, la ora 16.00, termen după care va face şi declaraţii suplimentare despre situaţia sa.

El a spus că, la revenirea sa la muncă, a fost primit de colegi aşa cum l-au primit "toţi românii".

El a mai spus că a ţinut să dea personal mâna cu fiecare dintre cei aproximativ 25 de cetăţeni care s-au adunat în faţa unităţii militare pentru a-l susţine.

"Nu îmi e frică să îmi pierd libertatea. Nu m-ar afecta, sufleteşte vorbind, să fac puşcărie", a mai spus el.

Situaţia locotenentului Gheorghe Alexandru, care a protestat, luni, în Piaţa Universităţii, va fi analizată la nivelul unităţii sale militare, urmând ca o decizie să fie luată de comandantul unităţii, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX contraamiralul de flotilă Tiberiu Frăţilă.

Şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice a MApN a mai spus că "prin participarea în uniforma militară şi prin declaraţiile făcute la mitingul de protest ce s-a desfăşurat, în seara zilei de 23 ianuarie, în Piaţa Universităţii, locotenentul Gheorghe Alexandru, încadrat la Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, a încălcat prevederile articolului 29 litera g) din Legea 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare şi alte prevederi ale regulamentelor militare".

Luni seară, un militar în uniformă şi-a facut apariţia, în Piaţa Universităţii, cu declaraţii de susţinere la adresa protestatarilor, afirmând că "s-a săturat de batjocura din această ţară".

El le-a reamintit protestatarilor din piaţă că 24 Ianuarie este Ziua Unirii, i-a îndemnat să nu aibă încredere în clasa politică şi să continue manifestaţiile, precizând că nu a venit să scandeze împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pentru că acesta este comandantul suprem, însă "deasupra lui este poporul".

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, în vârstă de 27 de ani, încadrat la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii.

Locotenentul a declarat, într-un interviu la un post de televiziune, că a fost inspirat să vină la protest de "gestul pe care l-a făcut Raed Arafat", care a fost catalizatorul acţiunii lui, şi de faptul că Armata este instituţia în care populaţia are cea mai mare încredere.

Mai multe persoane care au participat, marţi, în Piaţa Alexandru Ioan Cuza din Craiova, la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române au scandat numele militarului Alexandru Gheorghe, care a participat, luni, la protestele din Piaţa Universităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici