Locţiitorul şefului Gărzii Naţionale a SUA a venit în România

Locţiitorul şefului Biroului Gărzii Naţionale a SUA (National Guard Bureau/Department of Defense), generalul-locotenent Marc H. Sasseville a fost, miercuri, în România, unde s-a întâlnit cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

493 afișări
Imaginea articolului Locţiitorul şefului Gărzii Naţionale a SUA a venit în România

Sursa foto: Facebook/Daniel Petrescu

Întrevederea dintre Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, şi locţiitorul şefului Biroului Gărzii Naţionale a SUA, generalul-locotenent Marc H. Sasseville, a avut loc în contextul marcării, în 2023, a trei decenii de cooperare militară în cadrul Programului de Parteneriat Statal dintre Armata României şi Garda Naţională a statului Alabama.

Agenda de lucru s-a axat pe analiza situaţiei regionale de securitate şi măsurile aliate de consolidare a posturii de descurajare şi apărare, respectiv pe activităţile pe linia instruirii bilaterale şi evaluarea proiectelor de infrastructură pentru instruire.

Programul de Parteneriat Statal a reprezentat o platformă pentru dezvoltarea progresivă a cooperării dintre militarii români şi americani. Oficialii au identificat modalităţi de amplificare a relaţiilor prin creşterea în consistenţă a structurilor şi capabilităţilor participante la pregătirea comună.

Cooperarea de lungă durată a Armatei României cu Garda Naţională Alabama constituie unul din instrumentele din domeniul militar ale parteneriatului strategic româno-american. În context, generalul Daniel Petrescu a declarat că „soliditatea cooperării cu militarii americani reprezintă un interes naţional la a cărui realizare Armata României contribuie inclusiv prin creşterea colaborării cu Garda Naţională a statului Alabama”.

Programul de Parteneriat Statal al SUA a început în urmă cu 30 de ani, având ca scop sprijinul prin cooperare militară al ţărilor situate dincolo de fosta Cortină de Fier. În prezent, funcţionează 100 de parteneriate între naţiuni şi state americane, sub coordonarea Biroului Gărzii Naţionale a SUA. Programul urmăreşte creşterea interoperabilităţii şi a capacităţii de reacţie ale forţelor americane şi partenere pentru a putea răspunde unui spectru larg de provocări de securitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici